Revolucija: UFC napokon uvodi službenu ljestvicu boraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.02.2013 08:50h Autor:

UFC

Brojni fanovi već dulje vrijeme iskazuju svoje nezadovoljstvo UFC-ovim načinom odabira izazivača za pojedine aktualne prvake, no čini se da i tome polako napokon dolazi kraj.

Dana White je najavio da će već tijekom veljače biti uvedene službene ljestvice boraca koje će se kreirati na temelju glasova novinara iz 90 medija diljem svijeta. Novi sustav uvodi se već nakon UFC-a 156 i mogao bi zaista značiti veliku prekretnicu i dolazak jednog ipak pravednijeg sustava.

U obzir će se također uzimati i statistika koju proizvodi FightMetric, pa će subjektivni dojam iznositi samo jedan dio ocjene.

Novinari će morati ocjenjivati borce po kategorijama, ali postojat će također i pound-for-pound lista, odnosno ona bez obzira na kilažu u kojoj nastupa borac. Nakon što se prikupe i obrade svi glasove, lista će biti objavljivana na službenom UFC-ovom portalu.

Prvaci i privremeni prvaci bit će automatski na vrhu ljestvica i za njih se neće moći glasati, osim u slučaju spomenute pound-for-pound ljestvice. Borac može biti na ljestvici samo jedne kategorije u isto vrijeme,

"Ovaj novi sustav je odlična stvar za sve one fanove koji će se htjeti brže i bolje upoznati s UFC-om i kvalitetom boraca koji se natječu. Uvijek tražimo nove prilike kako bismo u organizaciju uključili fanove i novinare, želimo da i njihov glas bude bitan, a ovog je samo jedan od načina na koji ćemo to realizirati", rekao je Dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI