Revanš borba Weidmana i Rockholda službeno dogovorena za UFC 230!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2018 10:08h Autor:

Luke Rockhold i Chris Weidman

Nakon što su se finalni pregovori malo odužili te je čak u jednom trenutku sve postalo neizvjesno, revanš borba Chrisa Weidmana i Lukea Rockholda službeno je dogovorena za UFC 230 event, koji se u studenom održava u New Yorku.

Prije samo dva dana Rockhold je izjavio kako čeka da mu UFC pošalje pravu financijsku ponudu te da je tek onda spreman prihvatiti meč protiv Weidmana, koji se planira za UFC 230 u Madison Square Gardenu. Izjavio je kako mu dovoljno dobro ide izvan kaveza, referirajući se na modeling i svoje privatne poslove te da traži financijsku ponudu pokraj koje ne bi bio u minusu. Ne znamo što se po tom pitanju promijenilo, no već danas ova je borba postala službena i ubačena je na program ovog sjajnog eventa.

Zapravo je u pitanju revanš koji ima puno manji ulog nego kada se trebao dogoditi prvi put. Rockhold je Weidmanu preoteo titulu u prosincu 2015. godine, a idućeg proljeća trebao je dobiti priliku vratiti ju. Ipak, ozlijedio se, a u borbu je uskočio Michael Bisping koji je savladao Rockholda, osvojio pojas te time sve zakomplicirao. Sad su Weidman i Rockhold u poziciji da su jednu ili dvije borbe od napada na titulu te ova borba ima ulog toga da će poraženi završiti još koju stepenicu dalje od borbe za naslov. Posebno se to odnosi na Weidmana, koji je nakon poraza od Rockholda upisao još dva, da bi tek u svom posljednjem nastupu savladao Kelvina Gasteluma, tako se vrativši na pobjedničke staze.

Rockhold je isto imao dulju pauzu nakon poraza od Bispinga, a vratio se u rujnu prošle godine, kad je pobijedio Davida Brancha. Ugovorena mu je borba za titulu protiv Roberta Whittakera, no ovaj se ozlijedio te se Rockhold borio protiv Yoela Romera za privremenu. Čak i nakon što je Kubanac pao vagu, Luke je ostao u borbi te je poražen prekidom u drugoj rundi, čime mu je Romero preoteo priliku borbe za pojas, koji na kraju niti on sam nije iskoristio. Rockhold će putem ove borbe tražiti svoju poziciju nazad, a drugom pobjedom nad Weidmanom bi ju svakako trebao osigurati.

UFC 230 održava se 3. studenog, a zanimljivo je kako još uvijek nema glavnu borbu, kao niti nekih relevantnijih špekulacija o istoj. Program je prepun zanimljivih borbi srednje kategorije, odnosno ovo je već treća iz samog vrha iste. Yoel Romero boriti će se protiv Paula Costa, a Israel Adesanya protiv Dereka Brunsona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI