Revanš Alda i Lamasa u planovima za Madison Square Garden

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.09.2017 22:04h Autor:

Jose Aldo i Ricardo Lamas

Iz Brazila nam dolaze vijesti kako će se Joseu Aldu vjerojatno ispuniti želja za nastupom u New Yorku, budući da UFC upravo pregovara s njim i Ricardom Lamasom u njihovoj međusobnoj borbi na UFC 217 eventu.

U pitanju bi zapravo bio revanš njihove borbe s UFC 169 eventa, kada je Aldo imao svoju šestu obranu titule prvaka. Aldo je tada slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi, odnosno sva tri suca su mu dodijelila četiri runde. Ipak, Lamas je u toj borbi ostavio odličan dojam, a dva je puta čak Alda doveo u velike probleme, no njegovim je udarcima nedostajalo malo više snage da bi učinili štetu koja bi mu donijela trijumf.

Nakon te borbe je Lamas slavio u četiri od idućih šest borbi. Bolji od njega bili su Chad Mendes nokautom i Max Holloway sudačkom odlukom, dok je Ricardo upisao pobjede nad Dennisom Bermudezom i Diegom Sanchezom te u posljednja dva nastupa nad Charlesom Oliveirom i Jasonom Knightom, u oba slučaja prekidom. Trenutno se nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije i pobjeda nad Aldom, odnosno revanširanje bivšem prvaku, bi mu trebala osigurati napad na titulu.

Aldo se trenutno nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača i tražio je da se bori što prije i protivnika ili protivnike preko koji bi osigurao brzi povratak u borbu za titulu, koju mu je u lipnju oduzeo Max Holloway. Budući da je Lamasa već jednom savladao, ne može dobiti puno koliko bi možda nekim novim “skalpom”, ali možda bi nova metoda pobjede, dakle ukoliko ovog puta do nje dođe prekidom, mogla impresionirati UFC-ovo vodstvo i matchmakere.

UFC 217 održava se 5. studenog i u pitanju je najveći event ove godine, koji na svom programu ima dogovorene tri borbe za titulu. Program predvode Michael Bisping i Georges St-Pierre.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI