Renato Moicano rezerva za Hollowaya, na UFC 231 boriti će se protiv Mirsada Bektića

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 11:13h Autor:

Moicano vs. Bektić

Čini se kako UFC priprema opciju rezerve za UFC 231 borbu između Maxa Hollowaya i Briana Ortege. To bi trebao biti Renato Moicano, koji će automatski dobiti svoje mjesto na eventu. On će se, ukoliko ne dođe do potrebe uskakanja u glavnu borbu, boriti protiv Mirsada Bektića.

Iako smo već ranije pisali kako se Moicano se u Torontu trebao boriti protiv Chada Mendesa, od te borbe neće biti ništa. Naime, Mendes je imao nekih problema te se neće stići pripremiti, a govori se kako je borba ponuđena nakon toga Joseu Aldu, koji je također odbio. Tako je UFC posegnuo za svojevrsnim domaćim borcem te je angažiran Mirsad Bektić.

Bektić (13-1, 6-1 UFC) je svoju posljednju borbu imao u lipnju, kada je savladao Ricarda Lamasa, što mu je svakako bio najveći trijumf u karijeri. Prije toga je godinu otvorio savladavši Godofreda Pepeya, čime je isprao gorak okus teškog poraza koji mu je prošle godine nanio Darren Elkins. Bektić je tu borbu dominirao pune dvije runde, da bi mu se u trećoj dogodio trenutak nepažnje, koji je rezultirao primanjem jakog udarca i preokretom cijele borbe. Ipak, najvažnije je kako je Mirsad iz te borbe izvukao lekciju te se vratio bolji nego prije. Na UFC rankingu perolake kategorije trenutno dijeli osmo mjesto s Joshem Emmettom, no ima tendenciju brzog napretka, posebno ukoliko dobije ovu borbu.

Moicano (12-1-1, 5-1 UFC) se nalazi na četvrtom mjestu poretka, a njegova je priča slična Bektiću. I on je bio sjajan kroz većinu svojih borbi, a jedini poraz doživio je velikim preokretom. Također je u pitanju prošla godine i njegova borba protiv Briana Ortege. Brazilac je tada čisto dobio prve dvije runde, da bi u trećoj napravio kiks koji je rezultirao Orteginom giljotinom, a njegovim tapkanjem. Tako se Ortega sada bori za titulu prvaka, dok Moicano treba čekati svoj red, no činjenica da ga se uzima za rezervu svakako govori u prilog tome da UFC računa na njega kao na izazivača. U pitanju je vrlo visok borac za kategoriju, sjajan u borbi na nogama, no i vrlo kvalitetnog grapplinga, koji primarno ne koristi, ali je spreman ukoliko bude potrebe.

Ovaj event, na kojem svoj nastup ima i Aleksandar Rakić, koji će se pripremati zajedno s Bektićem u Montrealu, održava se 8. prosinca, s Maxom Hollowayem i Brianom Ortegom u glavnoj borbi. Naravno, ukoliko ne bude potrebe za uskakanjem rezerve, no mi se iskreno nadamo, za dobrobit Mirsada Bektića, kako će s Hollowayem i Ortegom biti sve u redu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI