Renan barao najavio povratak u kategoriju čiji je bio prvak

UFC 27.04.2017 18:45h Autor:

Renan Barao (Facebook)

Nakon samo dvije borbe u perolakoj kategoriji, Renan Barao najavio je povratak u bantam, kategoriju čiji je dvije godine bio prvak.

Barao je bantamom vladao od lipnja 2012. godine do travnja 2014., kada ga je šokirao T.J. Dillashaw, koji mu je oduzeo pojas i to u trenucima kada je Dana White izjavljivao kako je Brazilac apsolutno najbolji borac svijeta. Barao se od toga nije oporavio. Prvo mu je pozlilo tijekom vaganja za revanš protiv Dillashawa, nakon toga je odradio borbu u kojoj je savladao Mitcha Gagnona, čime je ipak izborio taj revanš, no u njemu je još jednom uvjerljivo poražen.

Renan je tada odlučio preseliti se u perolaku kategoriju, no i tamo doživljava poraz od Jeremya Stephensa u prvoj borbi. Svoju drugu borbu protiv 66 kilograma odradio je u rujnu prošle godine protiv Phillipe Novera te je došao do pobjede, no niti taj nastup nije bio uvjerljiv i vrijedan prevelikog spomena. Od tada se nije moglo puno toga saznati o njegovim daljnjim planovima. Spominjala se borba protiv Doo Ho Choia, no ona nije realizirana i tek danas se saznalo nešto više.

Za brazilski Combate je izjavio kako se priprema za svoju iduću borbu, koja će biti do 61.5 kilogram, ali još uvijek ne zna tko bi mu bio protivnik. Tako se bivši prvak vraća u svoju prirodnu kategoriju, ali u kategoriju koja je nikada jača te možda i trenutno najuzbudljiva u promociji i prepuna talenta. S 30 godina, Barao je također još uvijek mlad, no pitanje je u kakvom je ukupnom stanju i može li se vratiti na onaj stari nivo. Za to bi se prvo morao početi malo češće. U protekle dvije i pol godine je odradio samo tri borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI