Renan Barao vjerojatno će ipak ostati član bantam kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.01.2016 19:46h Autor:

Renan Barao

Iako je najavio svoj odlazak u perolaku kategoriju, čini se kako bi se Renan Barao ipak mogao predomisliti te ostati član bantama. To je potvrdio njegov trener i menadžer Andre Pederneiras.

Nakon što je po drugi put poražen od TJ Dillashawa, a bilo je to u srpnju prošle godine, Renan Barao je najavio svoj odlazak u perolaku kategoriju, i to iz više razloga. Vjerovao je kako neće uskoro dobiti treću priliku, a i očekivalo se da bi njegov timski kolega Jose Aldo, ukoliko obrani titulu, mogao napustiti perolaku te otići u laku kategoriju.

Porazom Alda od McGregora te Dillashawa od Cruza neke su se stvari promijenile. Aldo će i dalje ostati član perolake, gdje mu je cilj vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvo, dok Barao više nije toliko daleko od prilike za napad na pojas prvaka, koji je držao gotovo dvije godine. Nešto više o cijeloj situaciji rekao je Dede Pederneiras, glavni trener Tima Nova Uniao te ujedno i menadžer svojih najboljih boraca.

Ne mogu reći kako pobjeda Cruza nad Dillashawom nije bila dobra za nas, naravno da je. Promjena vlasnika pojasa nam otvara neke nove smjernice u ovoj kategoriji, posebno jer bi teško dobili treću priliku protiv TJ-a“, rekao je ‘Dede’, a onda je odgovorio na pitanje koliko je zapravo Barao blizu samog vrha nakon ovakvog raspleta:

To vam ne mogu odgovoriti. Ako bi ste me pitali što bi bio moj stav i moja želja, naravno da bih rekao kako je to da je Renan borao iz samog vrha i kandidat za pojas. No, prerano je govoriti o tome, moramo pričekati i vidjeti kako će se stvari sad odviti.

Što se tiče odlaska u perolaku kategoriju, čini se kako je to ipak opcija za neko buduće vrijeme, što se moglo zaključiti iz izjave:

“Znate, nekad stvarno osjećate da vam tijelo treba odmor od teških rezanja kilograma, tako da je perolaka kategorija sigurno opcija za onaj trenutak kad Renanovo tijelo ovo više ne bude moglo podnositi. No, on se sad odmorio, tijelo i um mu nisu bili pod nikakvim pritiskom te se uspio u potpunosti oporaviti. Bilo je ovo sjajno vrijeme za njega te će vjerojatno ostati u bantamu. Perolaka kategorija će se dogoditi, no ja vam ne mogu reći kada.”

Čini se kako bi Renan Barao onda uskoro mogao znati i tko mu je idući protivnik, nakon što je odlučeno kako će se i dalje boriti do 61.5 kilogram težine. Ipak, to neće biti lako, jer je neke borce iz vrha već savladao, a za titulu će se vjerojatno boriti Uriah Faber. Kao najbolja opcija ističe se Aljamain Sterling, no on još uvijek ne namjerava potpisati novi ugovor, dok bi se Bryan Caraway i John Dodson vjerojatno trebali boriti međusobno. Što se tiče Thomasa Almeide, UFC rijetko uparuje dva brazilska borca, pa teško da je i to trenutna opcija. Bit će zanimljivo vidjeti što Sean Shelby ima u planu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI