Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Reebok odgovorio na Schaubove kritike: Njegova ljutnja je krivo usmjerena! | Fight Site

Reebok odgovorio na Schaubove kritike: Njegova ljutnja je krivo usmjerena!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2015 13:31h Autor:

Twitter

Otkad je Reebok postao službeni sponzor UFC-a mnogi borci i obožavatelji su uputili teške kritike na račun tvrke, a jedno od poznatijih imena je i umirovljeni UFC veteran Brandan Schaub. Sad je konačno o cijeloj situaciji progovorio i jedan od Reebokovih voditelja, Michael Lunardelli.

U pet mjeseci otkako je partnerstvo s UFC-om aktivno, Reebok je imao više problema. Prvo su na opremi krivo napisali imena više boraca, a tu je i skandal s majicom u Irskoj. No najveće kritike bile su upućene na činjenicu da borci zbog Reeboka gube ostale sponzore i jako puno novaca.

Schaub koji se nedavno umirovio naveo je upravo to kao jedan od glavnih razloga zašto napušta sport. Prije Reeboka zarađivao je od sponzora i do deset puta više nego što bi zaradio sada. Lunardelli je svijestan svih kritika ali misli da je u Schaubovu slučaju to negodovanje krivo usmjereno.

"Neki će kritizirati naš ugovor i možda osjećaju da su izgubili neka sponzorstva zbog nas. Mi na to gledamo tako da mi ne odlučujemo gdje ide novac. Mi ulažemo u sve ove različite stvari vezane uz MMA i sport, pa tako ulažemo i puno novaca u UFC, ulažemo u borce, u dvorane, trenere i slične stvari, ali UFC odlučuje kako će borci biti plaćeni, mi nemamo veze s tim. Stoga mogu razumjeti da Schaub krivi nas, ali prema mom mišljenju njegov bijes je krivo usmjeren. Istovremeno, mi radimo što radimo, a to je proizvodnja vrhunske opreme, podržavamo borce i predstavljamo ih kao lice naše marke", rekao je Reebokov predstavnik za MMA Hour.

Lunardellija je podržao i prvak Chris Weidman koji je nedavno potpisao ekskluzivni ugovor s Reebokom i sad je vlasnik svoje vlastite serije proizvoda. I on smatra da je Schaubova frustracija krivo usmjerena.

"Odmah vidite da ljudi nose Reebok a ne njegove sponzore i on je zato uznemiren. U Reeboku rade najbolje što mogu da učine sport još boljim i plaćaju borce. Ako bi se trebao ljutiti na nekoga, to je onda UFC, ali sve u svemu ja mislim da je ovo dobro za sport i sad se samo nalazimo u jednom grubom prijelaznom razdoblju. Ali s obzirom na ljutnju, ne možete kriviti Reebok. Mislim da ljubitelji MMA-ja trebaju podržati ovo što se događa, Reebok i UFC, jer inače svojom ljutnjom samo troše vrijeme i energiju", zaključio je Weidman.

Reebokov Lunardelli je također naglasio da kad MMA postane velik sport poput košarke i nogometa, tada će biti i puno više novaca za sve. Osim što i osobno sponzoriraju određene UFC zvijezde, u planu je i proširenje te suradnje na dvorane i trenere, počevši s Straight Blast Gymom gdje trenira McGregor. To je logičan potez s obzirom da je Reebok dobar u proizvodnji opreme za trening i fitness.

No kako Lunardelli kaže, potrebno je vrijeme, iskustvo i rad s borcima da bi se naučilo kako proizvoditi kvalitetnu MMA opremu. Reebok je MMA-ju jako kratko i planiraju proširiti posao i proizvodnju, tako da su već počeli s proizvodnjom puno veće kolekcije i većim izborom modela različite opreme.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI