Reakcija Cris Cyborg na borbu Holm vs. de Randamie: Svi znaju da sam ja prvakinja perolake kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.12.2016 10:04h Autor:

Cris Cyborg

UFC je konačno odlučio pokrenuti žensku kategoriju do 66 kilograma, ali najbolja borkinja u toj diviziji, Cris Cyborg, neće sudjelovati u borbi za inauguralnu titulu. Promocija je Cyborg ponudila borbu za naslov protiv Holly Holm i Germaine de Randamie, ali nakon što je Brazilka odbila ponude jer neće biti spremna do ožujka, kompanija je odlučila upariti njezine izazivačice i svejedno organizirati naslovnu borbu 11. velajče na UFC-u 208.

Cyborg, pravim imenom Cristine Justino, komentirala je UFC-ov potez za MMA Fighting.

“Sretna sam što je UFC pokrenuo moju diviziju. Jedanaest godina se borim da žene dobiju ista prva kao muškarci…Svi znaju da sam ja prvakinja perolake kategorije. Deset godina sam neporažena u svojoj diviziji. Stavili su pojas u igru kako bi prodali borbu novim MMA fanovima. Kao primjer, Holly ima dva poraza u nizu i bori se za titulu. Pravi fanovi sporta znaju što je stvarno.”

Holly Holm je nakon osvajanja bantam titule doživjela uzastopna poraza, od Mieshe Tate i Valentine Shevchenko. Nizozemska muay thai specijalistkinja de Randamie je u nizu od dvije pobjede, ali to su joj jedine borbe u posljednje dvije godine. Prije toga, “Iron Lady” je doživjela poraz od trenutne bantam prvakinje Amande Nunes još davne 2013.

Na pitanje misli li da će dobiti iduću borbu za naslov Cyborg je odgovorila.

“Nemam pojma, u MMA-u nema pravila. Zadnja borba u muškoj perolakoj bila je između tipa s 10 pobjeda (Holloway) u nizu protiv borca koji je 1-5 (Pettis) u posljednjim nastupima. Drugi borci poput mene moraju čekati svoju priliku da se bore za titulu. Borim se za svoju diviziju već deset godina, a do jučer je Dana White govorio da nema žena koje bi se borile. To je naša stvarnost.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI