Razlog zašto ga smatraju GOAT-om MMA sporta – nevjerojatne statistike Georgesa St. Pierrea!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.02.2019 10:39h Autor:

GSP kada je bio UFC prvak

Kanadski MMA superstar Georges St. Pierre je za četvrtak najavio press konferenciju na kojoj će i konačno zaključiti svoju borilačku karijeru. St. Pierrea nismo u akciji gledali od dvoboja s Michaelom Bispingom kada je postao UFC prvak u srednjoj kategoriji. No, zdravstveni problemi su ga udaljili ponovno od Octagona i nije se natjecao više od godine dana…

37-godišnjak je očito prelomio i spreman je i konačno objesiti rukavice u klin. Povijest će ga zasigurno pamtiti kao jednog od najboljih MMA boraca u povijesti. Tome u prilog idu njegovi nevjerojatni rezultati. St. Pierre u karijeri ima 26 pobjeda i samo 2 poraza. Jedina dva borca koja su mu uspjela “stati na kraju” jesu Matt Serra i Matt Hughes. Obojicu je pobijedio u uzvratnim mečevima pa se mirne duše može reći da je GSP pobijedio sve protivnike koji su stavljeni pred njega.

GSP najavio press konferenciju na kojoj će se vjerojatno umiroviti

UFC titule je osvajao u tri navrata – 2006., 2007. i 2017. Devet puta je čak branio pojas prvaka u velter kategoriji, a popis njegovih “žrtava” je nevjerojatan. Penn, Trig, Sherk, Serra, Koscheck, Fitch, Alves, Hardy, Koscheck, Diaz, Hendricks, Shields… Mnogi ga zbog svih ovih rezultata i pobjeda smatraju najvećim borcem u povijesti ne samo velter kategorije, nego i ukupno MMA sporta.

Evo još nekih statističkih pokazatelja koji vrlo zorno tumače koliko je velika i moćna bila karijera Georgesa St. Pierrea. GSP je prvi na ljstvici boraca po ukupnom broju udaraca, prvi je i po broju rušenja, ali i po ukupnom broju mečeva za titulu prvaka. Drugi je iza Cerronea po ukupnom broju pobjeda u elitnoj promociji, a treći po uspješnosti u rušenjima i po uspješnosti u obrani od udaraca u stojci. Nevjerojatno, zar ne?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI