Ray Sefo: Povukao bih borca iz meča da je pao na doping testu

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.01.2015 16:04h Autor:

Ray Sefo

Jon Jones je mjesec dana prije okršaja s Danielom Cormierom na UFC-u 182, zbog kokaina, pao na doping testu, a UFC je to sve zataškao dok se meč nije održao. Ray Sefo se ne slaže s postupcima koje je UFC napravio zbog kokainskog skandala svog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Predsjednik The World Series Of Fightinga je u četvrtak izjavio da bi povukao iz borbe nekog borca koji je, zbog konzumiranja droge, pao na doping testu.

"Da je neki od mojih boraca bio pozitivan na doping testu, i da sam ja to znao, nema te šanse da bih mu dozvolio da odradi tu borbu", rekao je Sefo.

Ray je, u Las Vegasu, promovirao WSOF 17 i priznao da je situacija oko skandala prilično "škakljiva". UFC je nekoliko tjedana prije meča znao za Jonesove za rezultate testa. Ni UFC ni Atletska Komisija Nevade (AKN) nisu Jonesa kaznili ni u kojem smislu.

World Anti-Doping Agency (WADA) ne zabranjuje upotrebu kokaina van natjecanja, točnije u 12-satnom razdoblju prije i poslije meča. AKN je izjavila da je testiranje Jonesa van natjecanja, na droge koje se smiju koristiti van natjecanja, bila pogreška.

UFC-ov predsjednik je izjavio da nije mogao povući Jona iz meča s Cormierom zbog ugovora UFC-a i Jonesa te moguće Jonove tužbe zbog povlačenja iz borbe.

Yahoo Sports je prvi objavio vijest da je Jones pao na doping testu te je prvak zatim objavio da ide u rehabilitacijsku kliniku. Jonova majka je, za postaju Binghamton TV, izjavila da je njezin sin proveo samo jednu noć u klinici, što je Dana White demantirao.

WSOF 17 predvode Jake Shields i Brian Foster u eliminacijskom meču za izazivača u velter kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI