Ray Sefo: I WSOF možda potpiše sličan ugovor kao UFC s Reebokom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.05.2015 09:51h Autor:

Photo by Fight Site

Umjesto sportskih tema, posljednjih tjedana najviše čitamo o političko-ekonomskim pitanjima unutar elitne MMA promocije. To i ne čudi kada uskoro na snagu stupa revolucionarni ugovor UFC-a i Reeboka, a borci više neće smjeti nositi svoje sponzore, nego će dobivati svoj dio od Reebokovog ugovora. Očekivano, reakcije boraca nisu pretjerano dobre jer će većina zarađivati znatno manje novca nego ranije.

Takvu situaciju je mudro iskoristio konkurentski Bellator i tamošnji šef Scott Coker koji tvrdi da mu "telefon ne prestaje zvoniti, a da su na liniji UFC borci koji žele promijeniti tabor". Identičnu taktiku, ipak, nije primijenio šef druge konkurentske promocije WSOF-a – Ray Sefo. On nije želio odbaciti mogućnost da i World Series of Fighting jednog dana preuzme isti model poslovanja kao UFC kada su u pitanju sponzorske kompanije.

"Ne mogu reći da se to neće dogoditi, no ranije bih sjeo sa svojim timom i dobro bih to prokomentirali. Donosi li to dobro kompaniji? Donosi li to dobro borcima? Sve te stvari valja uzeti u obzir. No,  unaprijed ne mogu reći da to nećemo učiniti", rekao je Sefo i zaključio:

"Osobno, ja bih uveo tako nešto jer želim vidjeti da su moji borci zadovoljni. Da dobivaju što žele. Ali opet kažem, valja uzeti u obzir mnoge faktore koji utječu na odluku. Bitno je da su svi sretni i da dobivaju novac koji zaslužuju."

Na žaljenje mnogih UFC boraca oni smatraju kako je upravo to problem i da previše novca ostaje u kasi njihovih šefova, a premalo završava u njihovim.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI