Ray Borg prelazi u bantam kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.11.2018 09:41h Autor:

Ray Borg

Jedan od istaknutijih UFC-ovih rušitelja pravila težinskih kategorija, Ray Borg, napokon je odlučio povući potez koji je već odavno trebao. Službeno je najavio prelazak u bantam kategoriju.

Ovaj bivši izazivač i žrtva najspektakularnijeg “submissiona” u povijesti UFC-a, jedan je od onih boraca uz koji je često vežu padovi na vagi ili otkazivanje borbi povodom problema oko skidanja kilograma. Jednom je bio blizu toga da ga UFC silom protjera u bantam, no ostao je u muhi, gdje je na kraju borio za titulu prvaka te kategorije. Bilo je to u listopadu prošle godine, uz spomenuti spektakularni poraz od Demetriousa Johnsona.

Posljednji u nizu Borgovih problema dogodio se samo dva dana prije Fight Nighta u Denveru, održanom prije dva tjedna. Tamo se trebao boriti protiv Josepha Benavideza, da bi istom otkazao tijekom posljednje faze skidanja kilograma. Kao razlog navedena je bolest, što su svi odmah povezali uz “weight cut” poteškoće. Ovo mu je bilo četvrto otkazivanja borbe u nizu. Jednom je to bilo zbog UFC 223 “autobus incidenta”, a jednom zbog zdravstvenog stanja novorođenog sina.

Iako je očito kako UFC namjera ukloniti muha kategoriju, budući da mnogi njeni članovi dobivaju otkaz, s Borgom je malo drugačija situacija. On je ipak još uvijek mlad borac, 25 mu je godina te je veliki potencijal i nema razloga da mu ne daju šansu u kategoriji gdje je zapravo već odavno trebao biti. Uostalom, bantam kategorija sve je uzbudljivija te bi Ray Borg svakako mogao biti zanimljiva akvizicija, a također je u pitanju kategorija s puno više pažnje od strane fanova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI