Rat Luquea i Barberene proglašen borbom večeri, bonusi za Sandersa i Graciea

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2019 07:05h Autor:

Barberena vs. Luque

Fantastična borba Vicentea Luquea i Bryana Barberena u potpunosti je zasluženo ponijela naziv borbe večeri UFC on ESPN 1 borilačke priredbe. Osim njih dvojice, bonusima za najbolje izvedbe nagrađeni su Luke Sanders i Kron Gracie.

14 minuta i 54 sekunde ratovali su Vicente Luque i Bryan Barberena, u potrazi za pobjedom prekidom. Obojica su nekoliko puta bivali uzdrmani, da bi se vraćali još bolji, sve dok Luque nije uspio borbu završiti samo šest sekundi prije kraja. Njegova je to osma UFC pobjeda i sve je upisao prekidom. No, osim njega je svakako potrebno pohvaliti Barberenu i više je nego zasluženo to što ih je UFC honorirao s 50.000 dolara dodatka na njihovu planiranu zaradu. Brazilcu je to treći UFC bonus, prvi put za borbu večeri, dok je Barberena već jednom ranije bio u takvom duelu.

Zanimljivo, ovog puta bonus za najbolji izvedbu nije otišao sudioniku glavne borbe, odnosno Francisu Ngannou. Prvi je pokupio Kron Gracie, koji je u svom debi nastupu prezentirao koliko će svakome biti opasan protivnik. Uspješno je odradio prvi zadatak, odvođenje Alexa Caceresa u parter, a onda je istog tamo vrlo brzo gušenjem prisilio na tapkanje.

Nagrađen je i Luke Sanders, koji je u uvodnom programu nokautirao Renana Baraoa, kojem je to možda bila i posljednja UFC borba. Bivši prvak više ne izgleda niti kao sjena onoga što je bio, a način na koji je ovdje pao samo to potvrđuje. Bilo je to impresivan i stvarno lijep udarac Sandersa te je bonus u potpunosti zaslužen, ali činjenica je kako to nije bio pravi Barao. Sanders je već istim bonusom nagrađen u svom UFC debi nastupu, tako da mu je ovo drugi put da uzima dodatnih 50.000 dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI