Rashad Evans ne idu u mirovinu nego u srednju kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2016 16:26h Autor:

Rashad Evans

Bivši UFC prvak Rashad Evans ipak neće završiti karijeru, nego se misliti nastaviti boriti u srednjoj kategoriji te tako slijedi primjer nekih drugih veterana, koji su karijeru pokušali spasiti na taj način.

O tome je obavijestio Jon Anik, koji ima informacije iz Rashadovog tima. Odluka je da mirovina još uvijek nije opcija, a upravo je spuštanje do 84 kilograma težina realna opcija. Rashad Evans je uvijek bio borac izražene muskulature, kojoj je nadoknađivao manjak visine unutar poluteške kategorije. To bi značilo da bi spuštanje u nižu kategoriju vjerojatno podosta utjecalo na njegovu tjelesnu građu, a nakon toga vjerojatno i na način borbe.

36-godišnji Evans se krajem prošle godine vratio nakon dvogodišnje stanke, no doživio je poraz od Ryana Badera, a nakon toga i prošli vikend od Glovera Teixeire. Mnogi su pretpostavljali kako bi to mogla biti njegova posljednja borba, no ipak neće biti tako.

Inače, Rashad Evans se u UFC-u pojavila kroz drugu sezonu Ultimate Fightera, gdje je postao pobjednik teškaškog natjecanja. Nakon toga se vraća u polutešku kategoriju, gdje nakon pet pobjeda dobiva priliku napasti pojas prvaka te u tome uspijeva. Ipak, pojas odmah gubi od Lyota Machide, no nova serija ga dovodi do nove prilike i borbe protiv Jona Jonesa. Evans je u tom trenutku vlasnik skora 17-1-1, no tada napušta svoj dugogodišnji tim kod Grega Jacksona u Albuquerqueu te odlazi u tek osnovane Blackzillianse na Floridi.

To je zapravo bio trenutak kad njegova karijera počinje padati. On Jonesa je lako poražen, a nakon toga i od Minotoura Nogueire. Prije ozljede je ostvario pobjede nad Danom Hendersonom i Chaelom Sonnenom, no nije izgledao uvjerljiv. Ovo je potez kojim će pokušati produžiti svoju karijeru, odnosno osigurati da još neko vrijeme može nastupati unutar UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI