Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rashad Evans nakon petog poraza u nizu: “Kroz vrijeme me život smirio, ali ne znam što mi iduće nosi” | Fight Site

Rashad Evans nakon petog poraza u nizu: “Kroz vrijeme me život smirio, ali ne znam što mi iduće nosi”

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.06.2018 08:54h Autor:

Rashad Evans

Nakon što je doživio peti poraz u nizu, većina fanova pita se hoće li se Rashad Evans umiroviti i time završiti svoju nekada veliku MMA karijeru. Nešto slično je na dan borbe rekao Dani Whiteu, no kroz njegove prve obraćanje javnosti teško je išta konkretno zaključiti.

Evans (19-8-1, 14-8-1 UFC) je od Anthonya Smitha doživio vjerojatno najteži poraz svoje karijere i tek treći koji je došao nokautom. No, ovog puta brutalnim. Koljeno iz klinča Smith je pogodio već u prvoj minuti te je Rashad bez svijesti završio na podu kavezu, gdje je sudac brzo prekinuo borbu. Budući da je borba brzo bila gotova, Rashad u njoj nije uspio napraviti baš ništa, a svim pravim dugogodišnjim MMA fanovima je tužno bilo u takvom stanju vidjeti borca koji je svojevremeno mljeo sve pred kojima bi se našao.

Rashad se putem Instagrama obratio fanovima i javnosti, a u svojoj poruci ipak nije konkretno najavio umirovljenje, kao što je Dana White rekao da mu je odmah nakon eventa potvrdio. Andrei Arlovski za sada je jedini borac kojem je UFC dao priliku nakon pet uzastopnih poraza pa je teško zaključiti što bi mogli odlučiti ukoliko Rashad otkrije kako bi ipak još jednom ušao u kavez.

“U jednom trenutku biti borac bilo je veće od života. Sada je život ipak veći od toga. Bilo se lako boriti, jer u ovaj svijet sam došao kao borac koji svima donosi pakao. Kroz vrijeme me život smirio, kao što roditelji smire dijete, sve do trenutka kada više nema zbog čega vrištati ili plakati. Život nam se otvara i jednog dana možemo vidjeti svu njegovu ljepotu. I dio toga je da mu se moraš predati. Miran sam oko toga što se dogodilo u mojoj borbi. U srcu sam i dalje pravi borac i nema većeg mira nego kada prepustim milijunima da vide moju dušu. 24 puta sam bio uspješan i doživio sam visine o kojima nisam mogao niti sanjati, a osam puta sam ostao s druge strane. Tih osam puta su sjeme koje je potrebno posaditi da bi netko izrastao kao osoba. U svakom svom porazu sam naučio nešto novo o životu, što me je činilo osobom kakva sam danas i kakva bih trebao biti. Zahvaljujem Anthonyu Smithu što mi je dao još jednu priliku da rastem kao osoba”, napisao je bivši prvak poluteške kategorije i pobjednik druge sezone Ultimate Fightera.

Onda se u drugom dijelu objave okrenuo onome što je ispred njega. Iako su prve rečenice dale zaključiti kako bi svojom objavom mogao službeno najaviti umirovljenje, to se nije dogodilo.

“Što se tiče moje budućnosti, ne znam gdje trebam nakon ovoga, ali to nikad nisam niti znao. Nitko od nas ne zna što se nalazi ispred njega već u idućem trenutku. Možemo se samo nadati da će to biti nešto što želimo. Tajna života je prihvatiti ono što se nađe ispred tebe, bilo to ono čemu si se nadao ili ne. Moramo prihvatiti ono što se na kraju dogodi, jer to je život, a sve ostalo je iluzija uma. Osjećam se dobro i više nego blagoslovljeno zbog svih poruka koje sam dobio.”

Naravno da mi nemamo pravo ikome određivati što treba učiniti sa svojom karijerom, no gledati posljednje Rashadove borbe uistinu je bilo tužno i možemo zaključiti kako tu više niti malo nema one vatre koja je donosila pobjede protiv Chucka Liddella, Tita Ortiza, Quintona Jacksona, Michaela Bispinga, Foresta Griffina, Phila Davisa, Dana Hendersona i mnogih drugih. Rashad je neprepoznatljiv, no on će najbolje sam za sebe znati odlučiti što učiniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI