Raphael Assuncao: Ne zanimaju me Wineland i Dillashaw, želim napad na titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2014 19:54h Autor:

Assuncao vs. Dillashaw

Nakon što je zbog ozljede ruke Francisco Rivera morao otkazati svoju borbu protiv Raphaela Assuncaoa krenule su špekulacije tko bi mogao biti njegova zamjena odnosno novi protivnik sjajnog Brazilca. Danas se oglasio i on sam, s pomalo nerealnim zahtjevom, odnosno željom da mu idući protivnik bude Renan Barao, prvak UFC-ove bantam kategorije.

Nakon što je Rivera otkazao svoj nastup, prvi se oglasio Eddie Wineland, koji je prije desetak dana nokautom došao do nove pobjede te rekao da se on želi boriti protiv Assuncaoa. Već ranije je revanš zatražio i T.J. Dillashaw, koji je od Assuncaoa doživio poraz kontroverznom odlukom, a danas se oglasio i Assuncao.

"Ne zanimaju me niti Winelad niti Dillashaw, mislim da je vrijeme da ja budem izazivač. Da, želim da moj protivnik bude Renan Barao, odnosno da se borim za naslov prvaka. Faber, McDonald i Wineland su imali priliku, mislim kako je sada došao moj red", rekao je Assuncao i tom izjavim iznenadio gotovo sve UFC fanove.

Naime, Assuncao (21-4) je u UFC-u naredao pet pobjeda, nakon što je debitirao porazom, no posljednja pobjeda, iako je bila u borbi koja je odnijela naslov borbe večeri, ostavila je iza sebe puno repova, ponajviše zbog odluke kojom je on pobijedio T.J. Dillashawa. Ova njegova izjava je sve iznenadila ponajviše zbog te činjenice, no i zbog toga što nitko nije Assuncaoa spominjao kao "contendera" niti u slučaju pobjede nad Riverom.

Čeka se odluka UFC-a, no nekako su male šanse da će Assuncao umjesto borbe s borcem koji nije niti Top 10, dobiti priliku za napad na naslov. No, uvijek vrijedi probati, bilo je nekoliko slučajeva gdje je "dug jezik" bio dovoljan da bi se dobila prilika za velike stvari.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI