Rani prekid meča s Mousasijem Hendersonu spasio vid

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.01.2015 16:20h Autor:

Dan Henderson

Dan Henderson je ušao u 45. godinu života te se i on, poput  40-godišnjeg Mirka Filipovića, mora suočavati sa savjetima o mirovini. No, neki od tih savjeta doista jesu dobronamjerni jer je popularni Hendo u posljednjih 6 mečeva doživio 5 poraza, što je možda jasan pokazatelj kako je vrijeme za mlađe naraštaje.

Henderson (30-13), bivši prvak Strikeforcea i Pridea, je u posljednjem meču, koji se u nedjeljnim jutarnjim satima održao u Stockholmu, u prvoj rundi poražen od Gegarda Mousasija.

Sudac na UFC-u on FOX, Leon Robertson, je po nekima prerano prekinuo meč. Mousasi je desnim krošeom dohvatio Hendersona koji je bio ošamućen, ali još uvijek u borbi te je  Dan krenuo na single leg takedown. Gegard je u tom trenutku nekoliko puta pogodio Hendersona, a sudac je u 70-oj sekundi meča prekinuo borbu.

"Bio sam priseban svo vrijeme", rekao je Henderson. "U isto vrijeme sam se ustajao i uhvatio Mousasija za nogu kako bih ga srušio. Osjetio sam da je to dobra pozicija za rušenje."

Mousasi je tijekom meča sucu Robertsonu signalizirao da nešto nije u redu s Hendersonovim okom.

Otkrilo se da je Hendo u meču zaradio posjekotinu očnog kapka zbog koje mu se mutio vid. U Stockholmu je u nedjelju Henderson podvrgnut operativnom zahvatu gdje mu je sanirana ozljeda oka. Novinar Daily Telegrapha, Gareth Davies, je u ponedjeljak razgovarao s Danom te objavio kako je "rani prekid meča" zapravo Hendu spasio oko od moguće sljepoće.

Iako je izgubio 5 od posljednjih 6 mečeva, Dan ne razmišljao mirovini.

"Vidjeli ste što se dogodilo. Tako reći, nisam ni dobio priliku boriti se. Glupo je što nisam imao sreće. Dobro sam se osjećao cijelo vrijeme. Pametno treniram i pažljiv sam u treninzima. Osjećam se dobro i zdravo. To je bila loša večer za mene", objasnio je Hendo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI