Rangirana UFC borkinja pala na doping testu radi povišene razine testosterona

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.05.2017 12:18h Autor:

ilustracija

Dobili smo novi slučaj doping pada u UFC-u. Ovog puta je uhvaćena rangirana borkinja slamka kategorije, Cortney Casey, kojoj je pronađena povišena razina testosterona.

Casey je na UFC 213 eventu savladala Jessicu Aguilar, čime je potvrdila svoje mjesto u Top 15 poretku kategorije. Bila je to vrlo dominantna predstava jedna od najviših članica divizije, no sada je ta borba i službeno poništena, nakon što je došao pozitivan doping test.

Kod borkinje je pronađena povišena razina testosterona i to na uzorku uzetom upravo na dan njene posljednje borbe. Budući da je u pitanju testosteron, riječ je o vrlo grubom kršenju pravila, posebno jer je u pitanju ženska konkurencija i Casey će gotovo sigurno biti striktno kažnjena čim rezultati postanu službeni, odnosno nakon što se odradi i drugo kontrolno testiranje.

Ipak, postoje neke insinuacija po kojima je moguće da borkinja testosteron nije uzela namjerno, odnosno da nije imala posla s nedozvoljenim supstancama. Ipak, to će se znati tek nakon što se odradi jedna dodatna posebno vrsta testiranja. U međuvremenu je Casey suspendirana na tri mjeseca te joj je izrečena novčana kazna od 2000 dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI