Randy Couture: Odbio sam ponudu Pridea i ostao u UFC-u

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2015 18:02h Autor:

Randy Couture

Randy Couture je ispričao kako je odbio ponudu Pridea, koji je tad bio najjača svjetska organizacije te zašto je to napravio.

Dosta toga se moralo poklopiti da bi Randy Couture uistinu postao prava MMA legenda, kao što je. Na svom prvom UFC eventu, UFC 13, nije trebao niti nastupiti, odnosno bio je rezerva, a kad je već odustao od toga i pripremao se za druge opcije, došao je poziv.

"Početak moje MMA karijere je zapravo čudan. UFC me tad držao na alternativnoj listi i nisam očekivao da ću nastupiti. No, tri tjedna prije eventa su me nazvali i pitali li me želim li se još uvijek boriti. Ja sam rekao zašto ne, idem probati", rekao je Randy, koji je tri tjedna kasnije osvojio UFC 13 turnir.

No zanimljivo je kako Couture nikad nije nastupio u Prideu. Štoviše, mislilo se da nije bio ni blizu, no kontakata je bilo te je malo nedostajalo da se "The Natural" testira protiv tada najjačih boraca svijeta, u najpopularnijoj organizaciji.

"Pride mi je ponudio ugovor u vrijeme dok su bili u svom zlatnom dobu. Bio je to financijski izuzetno izdašan ugovor za to vrijeme. Razmišljao sam, ali i UFC je imao pravo odbiti, pošto sam bio pod ugovorom s njima. Ipak, na kraju sam ja ostao pri odluci kako mi je pametnije ostati na tzv. američkom tržištu", dodao je.

A onda je objasnio što mu je bio glavni razlog za odustajanje od odlaska u Japan te nastup u Pride ringu.

"Dan Henderson bio je moj dugogodišnji prijatelj i borio se u Prideu. No, onda se nije toliko pratilo Pride u Americi te je ovdje malo ljudi znalo za njega. Bitno mi je bio ostati prepoznatljiv u Americi, pa sam zato ostao. No, nisam bio daleko od odlaska, tko zna što bi bilo da sam se tad uputio u Pride."

Nažalost, ni mi nikad nećemo znati, no Randy je ostao u UFC-u i jedna je od najvećih legendi organizacije, odnosno jedan od samo dva borca koji su držali titulu u dvije različite kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI