Ramsey Nijem: UFC me otpustio jer nisam htio potpisati ponuđeni ugovor

UFC 11.11.2015 19:18h Autor:

Ramsey Nijem

Jedan od iznenađujućih otkaza koje je UFC podijelio u posljednje vrijeme bio je onaj Ramseyu Nijemu. Finalist 13. sezone Ultimate Fightera sad je otvorio dušu te rekao kako to nije zbog slabijih nastupa, nego zbog toga što je odbio ugovor kakav su mu ponudili.

Nijem je u UFC-u odradio deset borbi te ostvario po pet pobjeda i poraza, a došao je iz 13. sezone Ultimate Fightera, gdje je u finalu poražen od Tonya Fergusona. Iako je u posljednja dva nastupa doživio poraze, rijetko tko je mislio da bi mogao dobiti otkaz, budući da je riječ o relativno popularnom borcu, koji uvijek pruža zanimljive nastupe. No, do otkaza je došlo.

"Ponudili su mi ugovor kojim bih zapravo ja gubio novac. Rekao sam im da ne želim prihvatiti to i da trebam više novaca ukoliko žele da se borim. Ako nemate sponzore, ovo više nije profitabilan posao, teško je doći do neke zarade koja bi vam bila neki minimum za normalan život", objasnio je Ramsey kako je došlo do rastanka s organizacijom.

Nijem u svojoj karijeri ima neke bitne pobjede, a sigurno je najvrjednija ona nad Beneilom Dariushem. Trenutno najvećeg potencijala lake kategorije je nokautirao u travnju prošle godine i onda je očekivao da bi mu karijera mogla krenuti boljim tijekom. No, došao je nokaut poraz od Carlosa Diega Ferreire, a u posljednjem je nastupom pomalo i kontroverzno poražen od Andrewa Holbrooka. 

"To je zapravo bio jedan od mojih najboljih nastupa ikad, a proglasili su ga porazom podijeljenom odlukom. Svejedno sam tražio više novca jer više vrijedim, a oni su rekli da mogu dobiti svotu koju daju te da ću još kraj toga dobiti i loše protivnike. Također, bez infuzije bih morao otići u velter kategoriju, što mi je dodatni problem. Sve je to dovelo do toga da sam ostao bez posla", objasnio je.

Nijem je samo jedan od niza boraca koji su u posljednje vrijeme dobili otkaz, i to bez nekih previše loših nizova. Također je jedan od onih kojima smeta zabrana infuzije, jer ih to prisiljava za odlazak u višu kategoriju. No, nije li to zapravo poanta te zabrane, da se borci bore u onoj kategoriji za koju mogu bezbolno skinuti kilograme?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI