Ramsey Diego: Ferreira nema ništa s čime se još nisam susreo

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2014 17:03h Autor:

Ramsey Nijem

Jedan od sudionika glavnog programa UFC 177 eventa je i Ramsey Nijem. Ovaj kalifornijski borac palestinskih korijena se sastaje s neporaženim Brazilcem, Carlosom Diegom Ferreira, no taj podatak ga ne zabrinjava. Uvjeren je da je bolji borac i da Ferreira nema ništa čime ga može ozbiljno ugroziti.

Ramsey Nijem (9-4, 5-3 u UFC-u) večeras nastupa u Sacramentu, po prvi puta na glavnom programu jednog PPV eventa. Protivnik mu je Carlos Diego Ferreira (10-0), neporaženi Brazilac, koji je u svom debi nastupu savladao Coltona Smitha za samo 38 sekundi.

"Carlos Diego Ferreira je neporažen, no spreman sam za njega. Neporaženost ne znači puno, ako to ne znači pet ili šest pobjeda u UFC-a. Teško je prema tome procijeniti, jer ne znaš u kakvim se organizacijama borio. No, opasan je borac, gledao sam ga, moram se paziti, no spreman sam, bolji sam od njega", procijenio je Nijem svog današnjeg protivnika.

Nakon toga je dodao nešto o tome gdje vidi najveću opasnost. Uvjeren je da nje zapravo niti nema: "On nema ništa s čime se do sada nisam susreo. Bez ikakvog nedostatka poštovanja prema njemu, ali ne vidim nešto čime me može ozbiljno ugroziti. Borio sam se s takvim borcima i pobijedio sam ih. Ovo je borba koja bi mogla otiči i daleko, a to me ne brine, nikad nisam izgubio odlukom, jer sam borac koji u svakoj borbi i svakoj rundi pokaže što može i što zna."

Odlazak kod trenera Tariqa Azima puno mu je pomogao, prije svega i zbog toga jer je došao do dvije UFC pobjede otkad je tamo. Prokomentirao je kakav je bio ovaj kamp: "Ovo je bio najteži kamp koji sam ikad imao, no za svaku borbu sam spreman dodatno testirati svoje limite, tako da to nije čudno. Imao sam sjajne trening partnere, sparirao sam sa borcima svjetske klase. Samo sam trenirao, jeo i spavao, teško je, ali sad se osjećam sjajno i jedva čekam borbu, jer se zbog nje sve to isplatilo. Mislim da nisam mogao napraviti ništa više da budem spremniji za ovu borbu."

Ovih dana nije lako biti borac palestinskom porijekla, posebno ako se zna da u SAD-u, gdje je rođen i živi, se zapravo više podržava izraelska strana, u sukobu na bliskom istoku. "To što sam Palestinac mi pomaže da budem borac kakav jesam. Bio sam u Palestinu, prošao sam sve zaustavne toke, vidio oružje i zidove. Sretan sam što se mogu boriti u kavezu, u kontroliranim uvjetima, a ne da se moram boriti za svoj život" kratko je samo prokomentirao svoje porijeklo.

No, još nije zaboravio ono što ga je izuzetno zasmetalo, odnosno izjava Noada Lahata, koji je nakon svoje borbe protiv Stevena Silera, javno promovirao rat u pojasu Gazu te zvao na podršku izraelskim oružanim snagama. "Znam što sam rekao i bio sam podosta izravan oko toga. Kad imaš kamere ispred sebe, tvoj je posao da promoviraš gradnju mostova, a ne rat i mržnju. I to ću uvijek i raditi, zato sam bio poprilično zgrožen s onim što je napravio, bio je to vrlo neinteligentan potez", dodao je još na kraju.

Nijem je inače bio sudionik 13. sezone Ultimate Fightera, gdje je poražen u finalu od Tonya Ferguson, koji također danas nastupa, u sunaslovnoj borbi protiv Dannya Castilla.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI