Rampage: UFC laže o primanjima boraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.10.2014 19:16h Autor:

Dana White i Quinton Rampage Jackson

Bivši UFC-ov, a sad Bellatorov borac, Quinton Rampage Jackson, prokomentirao je podatke koje UFC iznosi o plaćama boraca. Kaže da oni nisu istiniti, odnosno da je prava istina drugačija.

UFC nakon svakog svog eventa objavljuje kolike su honorare zaradili borci, a iako tamo nije naveden sponzorski novac, kao niti postotak od prodaje prijenosa te još neki dodatni izvori zarade, Quinton Jackson kaže kako ti podaci nisu točni.

"UFC izlazi s nekim velikim brojevima o mojim primanjima, no oni su daleko od istine. Zapravo, oni lažu oko jako puno stvari", započeo je bivši prvak u poluteškoj kategoriji.

Pokušao je to sve objasniti kroz jedan određeni pogled: "Kad sam napustio UFC, da sam se umirovio, odnosno prestao boriti, ne bih mogao od zarađenog novca živjeti do kraja života. Posebno kad se uzme u obzir koliko imam djece te kakve planove imam oko nekih stvari koje želim raditi. Sigurno bih morao nastaviti sa snimanjem filmova i s drugim stvarima koje radim."

Prema službenim UFC podacima, Rampage je za svoju posljednju UFC borbu, protiv Glovera Teixeire u siječnju 2013. godine, dobio 250.000 dolara, a jednako toliko je zaradio i prethodnih pet borbi prije toga. White je nedavno rekao kako je Rampage za vrijeme svoje UFC karijere zaradio preko 15 milijuna dolara, a najveće honorare je dobio na UFC 92 i UFC 96 eventima. Tad je zaradio 225.000 dolara i dodatnih 100.000 dolara bonusa za pobjedu, a te iste evente je bio nagrađen i bonusom.

"Nakon što se oduzmu takse, pa nakon što platiš svoj tim, trenere i menadžera, nikako ne zaradiš taj navedeni novac, sve je to propaganda", pokušao je objasniti.

Malo neobična izjava za jednog od najplaćenijih boraca u MMA povijesti. Trenutno nastupa u Bellatoru, a iako ta organizacija često objavi honorare borcima, za tri eventa na kojima je Jackson nastupio nažalost nema podataka. Najveći honorar do sad isplaćen u toj organizaciji je 160.000 dolara, a zaradio ga je Eddie Alvarez, za pobjedu nad Michaelom Chandlerom, u rujnu prošle godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI