Rampage otkrio hormonsku terapiju testosteronom i kaže: Ponovno sam mladić!

UFC 01.03.2012 08:27h Autor:

Jon Jones i Quinton Jackson

Quinton Rampage Jackson je otkrio razlog blijedog izdanja u meču protiv Ryana Badera, ali i zašto nije uspio proći na službenoj vagi.

Razlog je, vjerovali ili ne, hormonska terapija testosteronom koju je “tek sada otkrio” i za koju kaže da je nešto najbolje što mu se dogodilo u dugo vremena.

Rampage je, naime, uoči dvoboja u Japanu imao čitav niz sitnih ozljeda zbog kojih mu je doktor savjetovao da otkaže svoj nastup.

“Plakao sam. Dizao sam se usred noći i plakao. Nedostajali su mi japanski navijači. Mnogo puta nisam govorio UFC-ovim doktorima da sam ozlijeđen, no ovaj put to nije bilo moguće jer moj doktor radi za UFC”, objašnjava Jackson u razgovoru za Fightersonly Magazin.

“Otišao sam kod drugog liječnika koji je testirao moj nivo testosterona i rekao mi je da je prenizak. Prepisao mi je hormonsku terapiju testosteronom kako bi se on vratio na pravi nivo. Sada sam opet kao mladić. Osjećam se kao da imam 25 godina. Seksualni život mi se primijenio. Ponovno ‘mogu’ pet puta svako noći kao nekoć. Postao sam jači, dižem utege. Upravo je to bio razlog zbog kojeg sam natukao dosta kila i vode. Nisam znao da testosteron može toliko utjecati na dobivanje mase. Kasnije sam je pokušao skinuti, no uspio sam skinuti samo 11 kilograma, ostatak jednostavno nije išao. Nisam mogao…”, priznaje Jackson koji tvrdi da mnogo UFC boraca koristi TRT terapiju, no da niti ne obavještavaju ljude iz promocije.

“Testosteron nisu steroidi. Doktor mi je rekao da u steroidima ima mnogo drugih stvari koje su pomješane. Steroidi ti poboljšavaju fizičku izdržljivost i povećavaju ti mišiće. Testosteron je prirodan, to je nešto što ti tijelo samo proizvodi”, dodaje bivši šampion.

Navijači ovog borca će biti zadovoljni jer Jackson kaže da je doživio novu mladost i da ne planira ići u mirovinu.

“Vidio sam veliku promjenu na sebi i ne planiram ići u penziju u skorašnjem periodu. Neovisno o tome hoću li se boriti za UFC ili ne. Izliječit ću koljeno i vratit ću se na vrh. Opet se osjećam mlado. Sretan sam za terapiju testosteronom i žao mi je što za to nisam znao ranije. Nekoliko tjedana nisam mogao trenirati jer je moj ‘pseći stil’ poludio. Bio sam kao mladi čovjek.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI