Rampage Jackson: Mislim kako je borba protiv Maldonada bila moja posljednja

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.10.2015 22:14h Autor:

Quinton Jackson

Bivši UFC-ov prvak Quinton 'Rampage' Jackson kaže kako je borba protiv Fabia Maldonada na UFC 186 vjerojatno bila njegova posljednja u karijeri. Problemi koji ga navode na to su poslovne prirode.

Naravno, problemi su još uvijek isti, a to je sudski proces u kojem su uključeni Jackson i Bellator, odnosno tvrtka Viacom. Jackson je prije povratka u UFC nastupao u Bellatoru, koji smatra da nije imao pravo otići od njih. Za UFC je ipak uspio nastupiti, no sada je sve opet na sudu.

"Uistinu mislim kako je ono bila moja posljednja borba u karijeri. Jednostavno, u medijima se nije našlo sve što Viacom potražuje od mene. Nažalost, ne mogu vam sve reći, ali mislim da bih ih mogao tužiti za velike novce, jer su me oni koštali velike novce. No, odjednom oni žele to pokušati riješiti i dogovoriti se pa sam bio prilično iznenađen", rekao je Jackson večeras u razgovoru za MMA Hour Ariela Helwania.

No, sve je ponovno na sudu i nije sigurno kad će se išta uspjeti dogovoriti. Bellator je dobio prvu bitku, nakon koje je Jacksonu zabranjen nastup na UFC 186, da bi na kraju ipak dobio dozvolu u tjednu borbe. Nakon toga se ponovno sve vratilo na početak i čeka se odluka.

"Morate shvatiti kako sam ja borac, a ne menadžer. A moj menadžer je jako dobar u onome što radi. Viacom je imao 90 dana da odradi stvari kako treba, oni to nisu i ja sam imao pravo raskinuti svoj ugovor. Obećali su mi filmove, profesionalno hrvanje, reality showove, a nisam dobio ništa od toga. Nakon toga su se riješiti i Bjorna Rebneya te doveli Scotta Cokera, odnosno preokrenuli su cijelu kompaniju, pa je tako i moj ugovor postao prilično posran. Jasno je bilo da ga mogu raskinuti. Iz nekog razloga, Viacom to nije htio odradio na miran način. UFC je zaključio kako je legalno da me potpišu i to se dogodilo, ali onda je Viacom rekao da nisam to mogao napraviti. Ja stvarno ne znam da li je moj menadžer napravio neku grešku, ali ja sam se na kraju ipak borio", nastavio je te na kraju rekao svoje viđenje trenutne situacije.

"Ja sam vezan, odlazim na sud i takve stvari i sve mi se čini kako mi to namjerno rade da se ne bih mogao boriti. Iskreno, već dugo razmišljam o tome, borio sam se 15 godina, imao sam sjajne nizove, bio sam prvak i puno toga sam napravio. Volim ovaj sport, ali Bellator me nikako ne može natjerati da se borim u njihovoj organizaciji. Možda je zato najbolje da odustanem od svega i umirovim se.

37-godišnji Jackson je nastupao u UFC-u, Pride, Bellatoru te još nekim organizacijama, a njegov skor je 36-11. U Pride se borio za titulu prvaka srednje kategorije, a nastupio je i u finalu Grand Prixa, no oba puta je poražen od Wanderleia Silve. UFC prvak u poluteškoj kategoriji postao je 2007. godine te je pojas jednom obranio. Drugi put ga je pokušao osvojiti 2011. godine, ali bolji od njega bio je Jon Jones.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI