Rampage i dalje pred stupom srama zbog komentara “zagnjurio bih ti glavu u sise”!

UFC 04.06.2011 10:52h Autor:

Quinton Jackson (Photo by Marko Petrak)

Novinari su osudili ponašanje bivšeg UFC-ovog prvaka, ali i čitav niz incidenata vezanih uz UFC.

Glavna sporedna tema MMA medija, ovih je dana seksistički nedavni ispad Quintona Rampagea Jacksona. Bivši UFC prvak je nakon pobjede protiv Matta Hamilla dao intervju novinarki Karyn Bryant u kojem je ponašao vrlo vulgarno, a nisu izostali komentari tipa:

“Sada bih ti zagnjurio glavu među sise. Jesi li crnkinja ili bjelkinja? Volim crno u tebi. Baš si privlačna, zato sam ti i dao intervju…”

Reporterka MMAHeata je sve to “dosta dobro podnijela”, no nakon što je video izašao u javnost, u njezinu obranu stale su ostale kolege. Rampage je s pravom javno osuđen za ovo nedolično ponašanje, a za sada se nitko od čelnika UFC-a nije oglasio po ovom pitanju.

U petak je svoje mišljenje dao i poznati MMA kolumnist Kevin Iole koji smatra da UFC ne smije tolerirati seksističko ponašanje bilo kojeg svog borca.

“NFL je 2007. izdao priopćenje o smjernicama ponašanja svojih igrača, a predsjednik Dana White bi trebao pročitati što je Roger Goodell tada izjavio.”

“Da je to kojim slučajem čuo i Rampage Jackson, možda ne bi seksualno uznemiravao reporterku tijekom intervjua na UFC-u 130”, dodaje kolumnist.

Iole smatra da nedolična ponašanja već duže vrijeme prate američku MMA organizaciju, no oko toga se ništa ne poduzima.

“Da je White kojim slučajem uspostavio neka pravila i kazne, neki akteri UFC-a 127 se ne bi pogrdno i uvrjedljivo odnosili prema homoseksualcima, niti bi UFC-ov komentator Joe Rogan blogericu Yahoo sportsa Maggie Hendricks nazvao jednim dijelom ženske anatomije (op.a. vagina).”

Iole je inače novinar upravo Yahoo sportsa i razumljivo je kako je stao na stranu svoje novinarke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI