Rakić srušio rekord UFC-ove poluteške kategorije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.07.2018 13:00h Autor:

Rakić vs. Ledet

Aleksandar Rakić novi je rekorder UFC-ove poluteške kategorije prema razlici u pogođenim udarcima unutar 15 minuta borbe.

Rakić nije u 15 minuta uspio zaustaviti čvrstog Justina Ledeta, koji se nije predavao unatoč žestokoj dominaciji svog protivnika. O toj dominaciji je dovoljno svjedočio zbroj bodova na sudačkim karticama, odnosno dva puta 30-24 i jednom 30-25 u korist borca iz Austrije, što je uistinu skor kakav se rijetko viđa, posebno u borbama težih kategorija.

To što je protiv sebe imao tako odlučnog protivnika nije loše po Rakića došlo u jednom drugom segmentu. Naime, on je trenutno rekorder UFC-ove poluteške kategorije po jednom vrlo zanimljivom podatku. Naime, u pitanju je razlika pogođenih udaraca, koja je u njegovu korist bila čak 235. Rakić je Ledeta pogodio 263 puta uz 83% uspješnosti, dok je on bio pogođen tek 28. Što se tiče tzv. značajnih udaraca, Rakić ih je pogodio 104 uz sjajnih 73% uspješnosti, dok je njegovom protivniku prošlo tek 12.

Nije poznato tko je do sada držao ovaj rekord, no novi je objavljen od strane službenih UFC kanala, tako da nema nikakve sumnje u relevantnost ovog podatka. Rakić se svakako potvrdio kao jedan od najvećih UFC potencijala, a osim toga se iz Hamburga vraća i s novim rekordom. Da bi u potpunosti okrunio sjajan vikend, nedostajao mu je samo financijski bonus, no do njega ipak nije uspio doći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI