Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rakić još nije spreman za Jonesa, ali otkriva: “Već sad bolje udaram i imam bolji rad nogu od njega!” | Fight Site

Rakić još nije spreman za Jonesa, ali otkriva: “Već sad bolje udaram i imam bolji rad nogu od njega!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2019 12:52h Autor:

Aleksandar Rakić

Iako je izjavio kako nakon pobjede na Fight Nightu u Stockholmu ne želi razmišljati o napadu na titulu još neko vrijeme, Aleksandar Rakić ipak nije mogao izbjeći pitanje o potencijalnoj borbi protiv Jona Jonesa i o tome gdje već sada vidi svoje prednosti.

Alekandar Rakić svjestan je toga kako je svojim nokautom protiv Jimija Manuwa poslao značajnu poruku, ne samo svojim potencijalnim protivnicima nego i svima koji prate MMA. Kako je takvima česta tema Jon Jones i ono što je potrebno za detronizirati vjerojatno najboljeg borca u povijesti, Rakić nije mogao izbjeći pitanje o njemu. Rekao je, kako možete pročitati u gore podijeljenom članku, da smatra kako još nije spreman za tu borbu, ali je ipak odgovorio što vidi kao svoje prednost ako bi se ona sad ipak dogodila.

“Ja sam raznovrstan borac poput njega i bila bi to sjajna borba za obojicu. Gledam i proučavam Jona Jonesa već dugo vremena. Ono što sad mogu reći da bi bila moja prednost je rad nogu i brzina udarca. Poprilično sam brži od njega i mogu završiti borbu jednim udarcem”, otkrio je Rakić što smatra svojim zapravo najjačim oružjima, posebno u takvoj nekoj borbi.

Kako nije mogao izbjeći pitanje o Jonesu, tako nije mogao niti ono o kraju odakle dolazi. Mediji su svjesni kako Rakić zapravo predstavlja više zemalja. Svoju rodnu Austriju, ali i sve države bivše Jugoslavije za koje je rekao kako mu pružaju jednaku podršku. Upitan je i o tome događaju li se već sada usporedbe s nekim velikim imenima iz istih krajeva, poput Cro Copa ili Stipe Miočića.

“Cro Cop je legenda i ono što je on napravio za MMA je neopisivo. Rijetko tko je u našim krajevima zvijezda kao on. Nisu me još počeli uspoređivati s njim ili Stipom, ali dajte mi još par borbi i par nokauta, onda bih mogao doći do tih visina. Cro Copa nevjerojatno cijenim, on je jedan od meni najvećih uzora. Gledao sam ga još kao dijete, ono što je on napravio za MMA na Balkanu ne može više nitko ponoviti”, rekao je Rakić o uzoru vjerojatno svakog dječaka iz ovih krajeva koji se posljednjih 15 godina krenuo baviti borilačkim sportom.

Najavio je Aleksandar kako će odmah nastaviti naporno trenirati i napredovati, no isto je tako otkrio da ne namjerava prihvaćati iduću borbu do jeseni. Naime, supruga mu je trudna i u rujnu bi trebala roditi. Rakić će iskoristiti to vrijeme za odmor i boravak s obitelji, a nakon toga slijedi napad na Top 10. Nešto sitno ispod njega trebao bi se naći već na idućem službenom UFC rankingu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI