Rafael Dos Anjos: Dokazat ću da sam najbolji na svijetu

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2016 11:52h Autor:

Rafael dos Anjos

Rafael Dos Anjos ispred sebe ima prvu borbu nakon što je u srpnju ostao bez pojasa prvaka. Eddie Alvarez je tako dobio priliku predvoditi najveći event ikad, dok Dos Anjosa čeka današnja misija iskupljenja u Meksiku, a protivnik je Tony Ferguson.

Bio je Dos Anjosa veliki favorit u borbi protiv Alvareza, no završio je nokautiran i to nakon što je izgledao bolje kroz većinu borbe do tog trenutka. Tog je on svjestan, no pomirio se s tim što se dogodio i upravo iz tog mira je pronašao motivaciju za povratak.

“Dogodio se trenutak nepažnje u kojem sam pogođen i to je to. Takve stvari se događaju u ovom sportu. Mislim kako sam samo imao lošu večer, a Eddie Alvarez je bio sjajan i to je iskoristio. No, i dalje mislim kako bih ga pobijedio u devet od deset borbi koje bi odradili. Ja sam najbolji borac svijeta u lakoj kategoriji i sad sam ponovno dovoljno zdrav da to dokažem”, najavio je.

Tako je došlo do borbe protiv Tonya Fergusona, koju je upravo Dos Anjos i vidio kao najbrži put povratka na vrh. Slično razmišljaju obojica i vjeruju da će im pobjeda u Meksiku donijeti priliku postati prvakom.

“Nakon poraza od Alvareza sam tražio revanš, no nisam ga dobio. Tad sam razgovarao s menadžerom te smo tražili kojeg bih to borca trebao pobijediti da idući napadnem titulu i došli smo to Tonya Fergusona. Pobjeda u toj borbi bi mi donijela borbu za naslov. On je snažan, ima jako dobar parter i sjajno radi iz garda. No, ja sam spreman potvrditi da sam prvak i da se vraćam bolji i snažniji nego ikad prije.”

Ipak, o borbi za naslov još ne razmišlja, što je pametan pristup. Ferguson je previše ozbiljan protivnik da bi se ušlo opušteno ili mislima prema nekoj drugoj borbi.

“Idemo korak po korak, a prva stanica je ova borba koju moram dobiti. Ima sam pojas i sad ga želim opet, a nakon što savladam Fergusona bih trebao biti na dobrom putu da ga vratim u svoje vlasništvo. Nebitno hoće li to biti Eddie ili Conor, za kojeg vjerujem kako ima velike šanse pobijediti u toj borbi, ja ću biti spreman.”

Obojica izgledaju izuzetno spremni, trebala bi ovo biti sjajna borba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI