Rafael Cordeiro: Volio bih opet trenirati Shoguna

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2015 16:27h Autor:

Rafel Cordeiro

Trener i vlasnik Kings MMA-a, Rafael Cordeiro, je nedavno napravio intervju s brazilskim izdanjem magazina Globo. Cordeiro je poznat po suradnji s Mauriciom "Shogun" Ruom, Werdumom i Dos Anjosom. Cordeiro je trenirao Shoguna u njegovom rodnom gradu Curitibi, ali se preselio u Los Angeles te je otvorio Kings MMA koja nije među najboljim dvoranama. Rafael je izrazio želju da opet trenira Shoguna, koji je ostvarivao najbolje rezultate tijekom suradnje s trenerom Corderiom.

"Volio bih opet trenirati Shoguna", rekao je Rafael. "Ne mogu garantirati da ću biti njegov spasitelj, ali znam da kako on funkcionira i imam velik utjecaj na njega. Mauricio voli biti u Brazilu blizu svoje obitelji. Voli biti pokraj svoje majke, žene i prijatelja. Ponekad se ne vidim da bih mogao držati kamp u Brazilu jer imam mnogo obaveza u svojoj dvorani. Nadam se da ću jednog dana opet raditi s njim i pomoći mu da se vrati na vrh, gdje i pripada."

"Shogun je još mlad. 32, 33 su mu godine. Dob nije problem. Werdum ima 37 godina i tek sad je na svom vrhuncu. Vitor Belfort ima 38 i ovo mu je najsjajnije razdoblje u karijeri. Ima dosta vremena za usavršavanje. Kad poželi, primit ću ga tu poput roditelja koji prima svoje dijete. Želim da to zna."

"Rua je snažan. Ima odličan Muay Thai i vrhunski jiu jitsu koje ga je učinilo poznatim i poštovanim diljem svijeta. Trenutno je na nizu poraza i taj trenutak se dogodi svim borcima koji se bore na istom levelu kao i Mauricio. Trenirao sam Shoguna od bijelog do smeđeg pojasa. Veliki sam njegov fan. Znojim se i otežano dišem dok ga na televiziji gledam kako se bori. Gledam ga i pomislim: 'Pa taj klinac je odrastao kod mene na akademiji'. Uvijek sam bio iznimno ponosan na njega. Poštovao me dok smo radili zajedno. Uvijek je bio žestok, i ta žestina će se vratiti, samo ga treba malo pogurnuti prema vrhu, a tamo će i ostati."

"Vidim da mu nedostaje motivacije. Samo mu to fali. Ima najvažnije, a to je srce. Nije ga strah nikoga. Borit će se protiv bilo koga. Nikad se neće povući i uvijek će ići prema naprijed", rekao je bivši Shogunov trener. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI