Rachael Ostovich: Nekad dominirate cijelu borbu pa izgubite, to je čar MMA-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2019 13:51h Autor:

Rachael Ostovich

Nažalost po Rachael Ostovich, njena impresivna priča s epilogom na Fight Nightu u Brooklynu nije završila onako kako se nadala. UFC-ova borkinja s Havaja poražena je prekidom u drugoj rundi borbe koju je do tada dominirala.

Od teškog fizičkog napada od strane supruga do velike borbe u Barclays Centru. To su samo dva mjeseca unutar kojih se život Rachael Ostovich u potpunosti promijenio. Sve je oduševila svojom hrabrošću i pozitivom koju širi oko sebe, a onda je sjajno krenula i u borbu protiv Paige VanZant. Nažalost, neiskustvo je dovelo do toga da je napravila grešku koja ju je koštala poraza.

“Mogu vam pokazati kako se osjećam, ali ne želim plakati pred kamerama. Zahvalna sam što sam ovdje, što stojim tu ispred vas, unatoč tome što krajnji ishod nije bio onakav kakvom sam se nadala. Gubiti je užasno, no to je život. U ovom sportu smo da učimo”, izjavila je Rachael odmah po završetku borbe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🎗️ mma\wrestling\boxsing (@_ufc1437)


Domininirala je kroz gotovo cijelu prvu rundu te je bila blizu da završi borbu, no Paige je još jednom pokazala koliko je srčana borkinja. Drugu rundu ponovno je Rachael krenula bolje, no onda ju je koštala loše izvedena tranzicija u bočnu kontrolu. VanZant je to očekivala, bila je spremna te je okrenula situacija, a onda brzo i dovela do poluge na koju je Rachael tapkala. Nažalost, niti ruka joj nije prošla bez ozljede.

“To je još jedna stvar po kojoj je ovaj sport poseban. Možeš voditi cijelo vrijeme i onda se samo dogodi preokret te si gotov. To je MMA.”

Unatoč porazu, Rachael je dobila određen broj novih fanova i njena budućnost u UFC-u još uvijek ne bi trebala doći u pitanje. Sada je samo pitanje kada će se i gdje vratiti, no za takvu odluku ima najbolji mogući tim uz sebe. Naime, u njenom su kutu, a to je takva situacija po prvi put u UFC povijesti, bili njen otac, brat i majka.

“Posljednjih par mjeseci bili su izuzetno turbulentni. Ja sam pokušavala ići dan po dan. Tako je i danas samo jedan dan, loš dan”, pokušala je sebe još jednom utješiti ova majka četverogodišnje djevojčice, koja je bila prva koja joj je nakon borbe doletjela u zagrljaj.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI