Rachael Ostovich: Ja sam ovu borbu pobijedila samim nastupom na eventu

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2019 15:45h Autor:

Rachael Ostovich

Sutra će biti dva mjeseca otkako je Rachael Ostovich proživjela težak fizički napad od strane svog supruga, a samo dan kasnije odraditi će UFC borbu protiv Paige VanZant. Kada sve to uzme u obzir, Rachael samu sebe već smatra pobjednicom te borbe.

Dugo će Rachael Ostovich pamtiti 18. studenog prošle godine, datum kada je doživjela do tada najteži fizički napad od strane svog supruga, koji je već ranije bio poznat po sličnim ispadima. No, tog puta doživjela je teške tjelesne ozljede, koje su je prvobitno udaljile od nastupa na prvom ovogodišnjem UFC eventu. Na kraju je ipak odlučila kako se mora boriti, jer tako će najlakše ostaviti sa strane to što joj se dogodilo.

“Imala sam svaki mogući razlog da odustanem i ne budem danas ovdje, no upravo zbog toga mi je bilo važno ostati u borbi. Ovo nije običan izazov. Borba je inače jedna od najtežih stvari kojom se možete baviti, ne samo fizički nego i mentalno. Onda tu dodaš sve ovo što mi se događalo. Sve to mi pomaže da shvatim tko sam ja kao osoba. Nadam se da ću uspjeti motivirati neke ljude svojim životom i postupcima”, ispričala je Rachael na UFC-ovom medijskom danu u New Yorku.

Kaže kako pripreme ipak nisu bile lake, ali da niti u jednom trenutku nije odustajala. Skroz je u glavi imala misao kako tu borbu mora odraditi. Rekla je sama sebi kako je taj put odabrala i da će ići njime do kraja.

“Niti u jednom trenutku nisam požalila što ostajem u borbi. Sjećam se kako sam ležala u bolnici i razmišljala kako je to moja borba, borba koju moram odraditi. Slomilo me kada sam saznala da su me povukli s eventa. Naravno, moj otac je povukao odluku koja je u trenutku izgledala kao jedina prava odluka. No, trebala sam tu borbu pa sam isto tako vraćena na event.”

Protiv sebe će imati Paige VanZant, što ovu borbu čini vrlo zanimljivom. Paige je možda i najpopularnija borkinja na svijetu, ali isto tako borkinja koja nikako da u potpunosti ispuni svoj veliki potencijal.

“Paige je već iskusna UFC borkinja i jako je poznata u svijetu. Znam da je zbog toga svega ovo velika borba. Raznovrsna je i jako srčana borkinja, posjeduje dobru kondiciju. Ja također unosim jako puno srca u borbu i zbog svega toga sam uvjerena da će ovo biti vrlo uzbudljiva borba. I to ne samo nama dvjema nego i fanovima. Na kraju nitko zapravo neće biti poražen.”

No, Rachael razmišlja samo o pobjedi. Uostalom, poraz bi je odveo u negativni omjer, što nikako ne izgleda dobro u rezimeu jednog člana ili članice UFC-a.

“Želim pobjedu i trebam pobjedu! To je u ovom trenutku jedina opcija za mene, jedino o čemu razmišljam i jedino što si vizualiziram. Već se osjećam kao da sam pobijedila, zapravo pobijedila sam samim prisustvom ovdje”, rekla je na kraju ova lijepa i hrabra borkinja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI