Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Quarry: "UFC uopće ne brine o borcima" | Fight Site

Quarry: "UFC uopće ne brine o borcima"

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2014 09:57h Autor:

Nate Quarry

Sve ćete češće ćuti umirovljene borce kako znaju progovoriti o odnosu UFC-a prema borcima. Sad se javio i Nate Quarry.

Quarry je bio član prve postave The Ultimate Fightera i u UFC-u je proveo pet godina. Karijeru je završio 2010. porazom od Jorgea Rivere, a sad je odlučio progovoriti o nekim stvarima koje su ga očito mučile neko vrijeme. Quarry je nezadovoljan odnosom UFC-a prema borcima, a posebno je istaknu da najjaču MMA promociju nije briga za sportaše već ih isključivo zanimaju borbe i njihova zarada.

"Kad sam potpisao ugovor s UFC-om rekli su mi da me ne mogu platiti puno, ali da mogu imati kojeg god želim sponzora. Potom su rekli da oni moraju odobriti sponzore, da im ne smijem zahvaljivati nakon borbe, da neće odobriti niti jednog sponzora čiji im se proizvod ne sviđa, pa do toga da moji sponzori moraju UFC-u platiti 50 do 100 tisuća dolara ako žele da nosim njihove reklame..", rekao je Quarry.

"Ljudi nemaju uopće pojma što znači boriti se u UFC-u. Nakon što 10 ili 15 godina lovite svoj san shvatite da njih uopće nije briga za borce. Njima je bitno da što više novaca zarade i uštede na svaki mogući način. Borci mogu u hotelu u kojem su odsjeli besplatno koristiti teretanu i ostale usluge, ali svi koji su s njima moraju to platiti. Pa zar ni bi bilo u redu da kažu kako svaki borac ima pravo na pratnju od tri čovjeka koja mogu uči s njime na trening u tjednu uoči borbe."

Sjetio se Quarry i borbe za naslov prvaka protiv Richa Franklina.

"Bori sam se za plaću od 10000 dolara. Ni mrvice više. Bez bonusa i prava na postotak od PPV-a., a na tome su zaradili 3.5 milijuna dolara. U redu to je biznis, ali jednog dana neće biti više tako zanimljivo boriti se u UFC-u ako ne brinu o borcima. No, da se razumijemo. Zahvalan sam što je UFC učinio za mene i moju obitelj. Posebno sam zahvalan predsjedniku Whiteu, ali to je na kraju svega jedan veliki biznis. To je ono što mogu poručiti borcima koji dolaze. Borite se zato što to volite, ali ipak znajte da je to vaš posao.", rekao je Quarry.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI