Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Prvo veliko iznenađenje ovogodišnjeg TUF-a se dogodilo u teškaškom turniru | Fight Site

Prvo veliko iznenađenje ovogodišnjeg TUF-a se dogodilo u teškaškom turniru

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.09.2018 13:17h Autor:

Screenshot

U novoj epizodi nove sezone (28.) “reality showa” The Ultimate Fighter smo doživjeli prvo veliko iznenađenje!

U noćas emitiranom nastavku u SAD-u, tim Kelvina Gasteluma je podignuo svoje vodstvo na 3-0, nakon tri održana kola. I to susretom gdje su gotovo i oni sami unaprijed otpisali svog borca. Naime, Justin Frazier pokazivao je velik nedostatak kondicije na treningu, gdje bi nakon samo nekoliko minuta iscrpljen napuštao “drill” te je postojala velika zabrinutost u Kelvinovom timu. Osim toga, pri dolasku u show, Frazier je bio na gotovo 130 kilograma. Njih je uspio skinuti uz teški “weight cut” tijekom kojeg su pomogli Gastelum i dečki iz tima, koji su došli u TUF kuću večer prije vaganja.

No, Fraizer (10-2) je sve iznenadio i odradio uvjerljiv posao, zahvaljujući kojemu je na kraju vrlo lako slavio jednoglasnom odlukom sudaca protiv najbolje rangiranog teškaša u čitavom turniru – Andersona da Silve (3-1). U pitanju je Anderson “Braddock” Silva, kojeg jako dobro poznajemo iz Glorya, ali i od ranije, budući da je već desetak godina sam vrh svjetskog teškaškog kickboxinga. Pobjeđivao je borce poput Remya Bonjaskog, Hesdya Gergesa, Danya Ilunge i Sergeya Kharitonova, a pamtimo ga i po pobjedom nad Igorom Jurkovićem u Gloryevom teškaškom Grand Prixu. Nažalost, ova borba je još jedan dokaz kako stand up svjetske klase više ne prolazi u MMA-u, ukoliko niste potkovani barem u obrani od rušenja, ako ne i u samoj borbi na podu.

Sve je odigrano tako da je Fraizer vrlo lako došao do rušenja te je čitavu čitavu prvu rundu bio dominantan, koristio je svoje hrvanje i moćni “GNP” na što Silva nije imao nikakav odgovor. Drugu rundu, koju do sada u karijeri nije doživio, je Frazier izgledao umorno i potrošeno, no nakon dvije minute je iskoristio trenutak da još jednom dođe do rušenja i Silva se do kraja borbe jednostavno nije uspio ustati. Zanimljivo, Silva je bio prvi odabir Whittakera, ujedno i cijele sezone, a Frazier posljednji odabir Gasteluma.

Ovim slavljem Justin Frazier prošao je u sljedeće kolo natjecanja, a Anderson da Silva je eliminiran. U sljedećem kolu ćemo se vratiti na žensku perolaku kategoriju. Julia Stiliarenko iz Tima Whittaker će se sudariti s Marcieom Allen iz Tima Gastelum.

Dosadašnji rezultati:

Maurice Greene def. Przemyslaw Mysiala via KO (aperkat), R1
Pannie Kianzad def. Katharina Lehner via Jednoglasna odluka sudaca
Justin Frazier def. Anderson da Silva via Jednoglasna odluka sudaca

Team Gastelum

+93kg
Justin Frazier
Maurice Greene
Josh Parisian
Ben Sosoli

-66kg
Marciea Allen
Macy Chiasson
Pannie Kianzad
Bea Malecki

Team Whittaker

+93kg
Michel Batista
Juan Francisco Espino
Przemyslaw Mysiala
Anderson da Silva

-66kg
Katharina Lehner
Leah Letson
Larissa Pacheco
Julija Stoliarenko

Prošli u 2. kolo: Greene, Kianzad, Frazier
Eliminirani: Mysiala, Lehner, Da Silva

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI