Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Prvi čovjek Komisije je povjerovao Jonesu, ali… | Fight Site

Prvi čovjek Komisije je povjerovao Jonesu, ali…

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.03.2018 10:15h Autor:

Jon Jones

Glavni čovjek Atletske komisije države Kalifornije Andy Foster je osoba kojoj se Jon Jones nakon jučerašnjeg saslušanja u Anaheimu poimence posebno zahvalio.

Bivši prvak je na svom Twitteru među ostalim napisao i “da se zahvaljuje Andyu Fosteru zbog toga što je rekao da mu vjeruje”.

I zaista, prema iskazu Fostera na saslušanju, a koji su prenijeli američki mediji, dojam je da izvršni direktor Komisije zaista vjeruje da Jones nije namjerno u svoj organizam unio doping. Razlog je taj što prema Fosteru to ne bi imalo nikakvog učinka u trenutku kada je to Jones navodno učinio. No, s obzirom da Jonesova obrana nije predočila niti jedan dokaz da je bivši prvak “žrtva” kontaminiranih suplemenata, Foster je morao podržati oduzimanje licence i globu.

“To jednostavno nema smisla. Prošao je sve iznenadne neplanske testove, a onda je pao na onom za koji je znao da dolazi? To meni nema nikakvog smisla. I to na sredstvo koje se tako lako detektira u tijelu. Mnogo stvari u ovom slučaju nema nikakvog smisla. Ali kao što znate, ja nisam taj koji se s tim bavi. Ja se bavim činjenicama koje su ispred mene”, objašnjavao je Foster svoj stav tijekom saslušanja.

“Mislim da sam bio jasan da ne vjerujem da je ovo nešto zbog čega bi mu se karijera trebala trajno uništiti. Nadam se da će nešto konstruktivno proizaći iz svega ovoga”, dodao je Foster.

Jonesa sada čeka teži dio posla – saslušanje ispred USADA-e. Upravo će se tamo izreći suspenzija koja bi mogla trajati i do četiri godine. S obzirom na odličnu suradnju Komisije i USADA-e, posebno u državi Kaliforniji, ne čudi da se CACS odlučila na oduzimanje licence i globu, a ne na izricanje suspenzije.

“Mislim da ovo mora biti nekakva poruka drugima. Ako ga suspendiramo, može ponovno dobiti licencu. Ako mu je oduzmemo, on se mora vratiti ispred Komisije i zatražiti je ponovno. Mora nam pokazati neke napretke koje je ostvario.”

“On je ikona ovog sporta, možda i najbolji borac u povijesti slobodne borbe. Mora razumijeti da je jednak drugima i da se mora držati pravila kao i svi drugi. Za dobivanje ove licence mora postojati nekakva odgovornost”, smatra Foster.

Čelnik Komisije je još jednom ponovio da vjeruje Jonesu kada kaže da nije namjerno uzeo nedopuštena sredstva.

“Nadam se da će ljudi ovaj slučaj promatrati s malo razuma. Nema smisla da je Jones bio nadopingiran u trenutku kada je pao na doping testu. U tom trenutku ne bi imalo smisla da je doping u njegovom tijelu. Tako ja razmišljam i tako gledam na ovaj slučaj. Nadam se da ćemo sljedeći put vidjeti gospodina Jonesa kako sjedi pored mene i čeka svoju borilačku licencu. A ja ću reći da ga preporučam za dobivanje licence”, zaključio je Foster.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI