Prvak nepromijenjen, Woodley i Thompson odradili neodlučenu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.11.2016 07:16h Autor:

Thompson vs. Woodley

Tyron Woodley i Stephen Thompson odradili su fantastičnu borbu u trajanju pet rundi, a na kraju nije bilo pobjednika. Tako Woodley ostaje UFC prvak, no nakon ovakvog raspleta gotovo sigurno slijedi revanš.

Borba je krenula ispitivanjem snaga bez previše upućenih udaraca. Gotovo pune dvije minute borci su se gledali, nakon čega Woodley eksplozivno starta i dolazi do rušenja. Brzo nakon toga je u gornjoj poziciji, odakle radi podosta štete te jednim laktom otvara posjekotinu na Thompsonovom čelu. Wonderboy ne pronalazi način za izlazak iz teške pozicije te se samo brani do kraja runde.

Drugu rundu Thompson napokon hvata ritam, ali i to je napravio tek nakon tri minute. Prvih osam minuta borbu je izazivač uputio samo dva značajna udarca, no buđenje je odradio sjajno. Noge su precizno pogađale te Woodley odjednom ostaje bez pravog odgovora. Nešto slično se nastavlja kroz treću rundu, koja je sigurno najbolja Thompsonova u ovoj borbi. Činilo se da se Woodley umara i da sve više situacije ide u korist izazivača.

No, četvrta runda donosi vjerojatno najboljeg Woodleya kojeg smo vidjeli u UFC-u. Nakon samo minute Thompson je direktom uzdrman, a još jedan nakon toga ga baca u tešku situaciju. Uskoro su na podu, gdje Woodley počinje raditi na vrlo čvrstoj giljotini, a većini se činilo kako je borba gotovo i da će Thompson tapkati. Trajala je ta borba za poziciju gotovo pune dvije minute, a posljednjih deset sekunde Thompson čak okreće i dolazi u gornju poziciju plasiravši nekoliko udaraca.

Posljednja runda zapravo je bila najneizvjesnija i najteža za presuditi. Cijela je protekla u stand upu, gdje su oba borca imali svojih trenutaka i činilo se kako bi ona mogla presuditi pobjednika.

Sudačke kartice su pristigle i one su rekle kako su dva suca dali po tri runde Thompsonu (druga, treća i peta), ali jedna je runda (vjerojatno četvrta) pripala Woodleyu rezultatom 10:8, što na kraju čini rezultat 47:47. Onaj sudac koji Woodleyu nije dao 10:8, dao mu je petu rundu, tako da je po njemu borba pripala prvaku rezultatu 48:47. No, unatoč prvobitnoj grešci Brucea Buffera pri čitanju pobjednika, borba je neodlučena i Woodley ostaje prvak.

Nakon borbe Frankiea Edgara i Graya Maynarda, ovo je drugi slučaj u povijesti UFC-a da borba za naslov prvak završava bez pobjednika. Prvi puta je to rezultiralo instant revanšem, vjerojatno će i ovog puta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI