Prva reakcija Joea Rogana na Jonesov pad na doping testu

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.08.2017 16:16h Autor:

Screenshot

Slavni UFC-ov komentator i analitičar Joe Rogan je samo jedan u nizu poznatih aktera iz borilačkog sporta koji je s nevjericom primio vijest o novom padu na doping testu UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa.

UFC-ovom borcu smanjena suspenzija: Pronašli anabolike i diuretike u njegovim suplementima

Rogan je po objavi informacije da je Jones bio pozitivan na uzorku koji je dao između službene vage i samog meča na UFC-u 214, na društvenim mrežama reagirao s nekoliko rečenica.

“Čekat ću prije nego što saznam sve detalje pa ću onda dati svoj konačni komentar, ali reći ću samo da se nadam da je ovo neka luda greška. Uvijek se nadam, koji god borac da padne na doping testu, da se samo radi o nekoj pogrešci ili da se radi o suplementima koji su kontaminirani. Upravo tako se sada osjećam i tome se nadam”, napisao je Rogan i dodao:

“Iskreno, izuzetno sam potresen zbog ove vijesti.”

Prema do sada dostupnim informacijama Jonesov uzorak je bio pozitivan na anabolični oralni steroid turinabol što zaista jest interesantna informacija, baš kao što je i interesantno da je pao na testiranju koje je obavljeno između službene vage i samog meča. Naime, Jones je u pripremnom razdoblju kao prošli prijestupnik izuzetno rigorozno testiran te je uvijek bio čist. Malo je logično da je UFC prvak odlučio nakon vaganja uzeti oralni steroid koji mu apsolutno ništa neće donijeti u samom meču.

Podsjećamo kako je Jones i nakon posljednjeg pada na doping testu tvrdio da se radi o pogrešci te da je njegov pad posljedica korištenja sredstva za potenciju. Supstance na koje je UFC zvijezda, a koje su zabranjene prema pravilima USADA-e, zaista jesu pronađene u lijekovima za potenciju koje je Jones koristio. No, to ga nije spasilo od suspenzije koju je tek nedavno odslužio.

Radi li se ovaj put o kontaminiranim suplementima, saznat ćemo vrlo brzo…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI