Prva reakcija Dane Whitea: Honorari su blokirani, moguće su suspenzije i ostanak bez viza za Khabiba i ekipu

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2018 08:47h Autor:

Dana White i Brett Okamoto

Brett Okamoto s ESPN-a uspio je doći do Dane Whitea odmah po završetku UFC 229 eventa, od kojeg je dobio komentar na ono što se događalo nakon eventa te kakve bi mogle biti posljedice za aktere.

Od Whitea je prvo zatražnjeno objašnjenje što se dogodilo, budući da je on sve popratio iz prvog reda, odnosno našao se usred cijelog kaosa kojeg je pokrenuo potez Khabiba Nurmagomedova, odnosno njegov izlazak iz kaveza i sukob s Dillonom Danisom.

“Jedan Conorov timski kolega je cijelu borbu vrijeđao Khabiba te je Khabib odmah nakon borbe preskočio ogradu i krenuo na njega. To je dovelo do toga da je došlo do tuče, nakon čega su Khabibovi kolege uskočili u kavez i krenuli na Conora. Conorov kolega je započeo, no Khabibovo preskakanje ograde je bilo potpuno besmisleno i ludo.Borio se fantastično, pobijedio je u velikoj borbi, trebao je dobiti pojas i dobio bi ogroman respekt od ljudi. Umjesto toga, dogodilo se ovo”, objasnio je White, i dalje u nevjerice da je Khabib Nurmagomedov dozvolio da mu emocije naprave to što su napravile, odnosno da reagira na način na koji je reagirao.

To je dovelo do toga da honorari za glavnu borbu još nisu isplaćeni, kao što se inače događa odmah po završetku borbi.

“Atletska komisija trenutno je blokirala oba honorara, a mi smo im predali snimku koju posjedujemo. Ovo je velika stvar, moglo bi doći do suspenzije za Khabiba, svima im se može oduzeti viza, a biti će i velikih globa, zbog čega su honorari i zadržani od strane komisije”, rekao je te je dodao još nešto:

“Loše je, uskoro slijedi istraga od strane komisije. Sigurno će dobiti velike novčane globe i mogu reći kako su ti momci u velikim problemima.”

Kasnije je White kratko kao izjavu nekim medijima, koji su čekali njegov dolazak u mix zonu, gdje je otkrio kako je policija već povukla neke poteze.

“Tri njegova momka su uhićena i upravo ih se privodi te će sigurno završiti u zatvoru”, rekao je, no nije otkrio o kome se radi. Na internetu se pojavio video iz kojeg se čini da je u pitanju momak koji inače radi kao prevoditelj dagestanskim borcima, a inače je cijeli ovaj tjedan bio uz Khabiba i njegove timske kolege. Ipak, za sada ne postoje dokazi kako je isti sudjelovao u neredima unutar kaveza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI