Pronađen protivnik za Zabita Magomedsharipova

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.02.2018 10:14h Autor:

Zabit Magomedsharipov (Foto: Fight Site/ Igor Mićić)

Zabit Magomedsharipov ipak je uspio naći protivnika za event na kojem je htio nastupiti. Nakon što su mnogi veliki potencijali kategorije odbili ovaj okršaj, kao jedan od hrabrih je iskočio Kyle Bochniak, koji je prihvatio duel na UFC 223.

Iako ta vijest nije još nigdje službeno objavljena, Magomedsharipov je sliku s tim “matchupom” uz dodatak kako se održava na UFC 223, postavio na svom profilu na društvenim mrežama. Na istim profilima je prije nekoliko dana javno prozvao sve borce koji su ga do tada odbili, većinom potencijalne zvijezde perolake kategorije.

Tako je bilo jasno da će Zabit, barem dok se ne probije ili ne uspije osigurati svoje mjesto na službenom rankingu, ipak još koji put morati odraditi borbu protiv nekog od prosječnih boraca, a među takve spada i spomenuti Bochniak (8-2, 2-2 UFC). Ovaj Amerikanac već u startu ima deficit u tome što je čak 15 cm niži od Dagestanca, no mora mu se čestitati na hrabrosti i prepoznavanju prilike da pokuša sebe promovirati pobjedom protiv borca od kojeg već postoji opravdani strah u kategoriji. Ipak, po onome što smo od Bochniaka vidjeli do sada, jasno je kako će u borbu ući kao veliki autsajder.

Magomedsharipov je impresionirao u obje dosadašnje UFC borbe, prezentiravši rijetko viđeno potkovanost u gotovo svim segmentima slobodne borbe, odlično korištenje prednosti u dužini ekstremiteta te munjevitu brzinu. Zbog toga ne čudi što su borci, koji također tek stvaraju svoje ime, odlučili kako ipak još nije vrijeme za rizik kakav predstavlja borba protiv njega.

UFC 223, na kojem je za svoje mjesto Zabit od početka urgirao, predvode Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson, a održava se 7. travnja u Brooklynu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI