Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Procurio video koji dokazuje dvostuka mjerila UFC-a: GSP povlašten! (VIDEO) | Fight Site

Procurio video koji dokazuje dvostuka mjerila UFC-a: GSP povlašten! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2013 15:54h Autor:

GSP

Video koji je ovih dana procurio u internetska bespuća je još jednom potvrdio da UFC nema isti tretman prema svim borcima. Neki su povlašteni, a neki u nemilosti. Pa čak i kada su u pitanju osnovna pravila borbe.

Ovaj specifični slučaj je vezan uz dvoboj GSP-a i Nicka Diaza koji se održao prije desetak dana u Kanadi. Standardna pravila kažu da borci na službenoj vagi u "običnim" mečevima imaju toleranciju od otprilike pola kilograma. U mečevima za titulu tolerancija ne postoji. Ili možda postoji?

UFC-ov dužnosnik Michael Mersh je snimljen amaterskim videom kako Diazovom kampu objašnjava da pravila službene vage u ovom meču dopuštaji toleranciju od otprilike jednog kilograma. Neke rečenice nisu potpuno razumljive, no bit je jasna. Očito se htjelo povlastiti St. Pierrea u ovom specifičnom slučaju jer UFC nije bio siguran da će zadovoljiti na vagi.

"Dat ćemo vama i Georgesu jedan ekstra sat kako bi bili sigurni da ćete proći na vagi. Samo kako bi se osiguralo da će sve biti u redu", objašnjava Mersh i dodaje:

"Dobra vijest je da uopće nećemo brojati decimale. Ako imate 77.2. to je 77 kg. Ako imate 77.5 to je isto 70 kg."

Na to je član Diazovog kampa ljuto kontrirao i pitao "zašto se ranije to nije znalo?".

UFC-ov dužnosnik je pokušao skrenuti s teme…

"Ma bit će sve u redu. Ovo je napravljeno da bi svi bili zadovoljni. Da sve bude u redu", odgovara Mersh, no Diazov kamp se ne da.

"OK, no zašto nam to niste rekli jučer?"

"Ne, nije bilo planirano. Ovo je samo nešto što vam napominjemo. Nešto što nije službeno. Budite svjesni toga. Dok god je ispod 70.6 kg, Nick će biti OK. Čak i, ako ne budete prošli iz prve, vama ćemo dati jedan ekstra sat. Ostali moraju proći iz prve. Ovo smo napravili da bi sigurno prošli. OK? Sretno", zaključio je neuvjerljivo UFC-ov čovjek.

Zaključke prepuštamo vama. Neki su očito jednakiji od drugih…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI