Procurilo: McGregor htio 10 milijuna dolara za Diaza, UFC ga odbio!?

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.04.2016 10:01h Autor:

White i McGregor

Mnoge su se špekulacije pojavile odmah po objavi vijesti da je UFC odlučio povući Conora McGregora s popisa borbi za UFC 200, a irska senzacija je poručila da se odlučio povući s borilačke scene. Dakako, svi se pitaju koji je pravi uzrok jer je teško povjerovati onom službenom UFC-a koji kaže “kako se Conor nije želio odazvati na neku od press konferencija”. Svi, naime, znaju da McGregor obožava press konferencije, pa je zaita teško vjerovati u tu nategnutu priču.

No, zato ona druga ima puno više smisla. Nekoliko izvora tvrdi, a prenose američki mediji, kako je Irac tražio čak 10 milijuna dolara za revanš protiv Natea Diaza. To bi ujedno bio i najveći honorar u povijesti promocije. McGregor možda jest UFC-ova zlatna koka, no navodno su ovdje Fertitte i White ipak morali povući ručnu kočnicu. Nije tu u pitanju tek McGregor, stvar je principa na kojem UFC funkcionira. Borci, naime, nikada nisu bili najveći djeljitelji velikog novčanog kolača, kao što je to slučaj recimo u profesionalnom boksu.

U elitnoj promociji borci dobivaju tek “mrvice” onoga što se zaradi od PPV prodaje i ostalih izvora financiranja. Dok većina kolača ostane u rukama UFC-a. McGregor je tu  praksu očito želio promijeniti što bi vrlo vjerojatno izazvalo lančanu reakciju i slične prohtjeve drugih UFC-ovih zvijezda.

I tako je UFC rekao NE, a McGregor je odgovorio: “OK, onda idem u mirovinu”. Koliko je tu bilo blefa, a koliko stvarnih namjera nije poznato. Kao niti kako će se čitava priča odvijati u narednim danima…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI