Procurili detalji plana kojim novi vlasnici UFC-a namjeravaju vratiti uloženi novac

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.11.2016 15:47h Autor:

ilustracija

S promjenom vlasnika, trebale bi stići i značajne promjene u budućim ugovorima koje će vodeća MMA promocija ponuditi potencijalnim kupcima TV prava. Prema informacijama kojima raspolaže Sports Business Journal, UFC planira učetverostručiti njihovu cijenu.

Postojeći sedmogodišnji ugovor s FOX Sportsom vrijedan je 115 milijuna dolara godišnje i istječe u 2018. godini. Kako bi čim prije vratili uloženih četiri milijarde dolara, WME-IMG planira značajno povećati cijenu koja bi tako skočila na 450 milijuna dolara godišnje i to za ugovor na 10 godina.

Ova stavka je od posebnog značaja za nove vlasnike budući da su u njoj vidjeli glavni adut pri kupnji UFC-a, a nagađanja govore kako bi u slučaju nepovoljnog ishoda ovih pregovora mogli već u skoroj budućnosti razmotriti prodaju kompanije.

Pretpostavlja se kako pregovori neće početi prije početka iduće godine, a prema postojećem ugovoru FOX ima ekskluzivna prava da krajem 2017. pokrene razgovore oko njegovog produljena.

Ako pak iz UFC-a odluče da ne žele obnovu ugovora ili samo krenu s pregovorima na otvoreno tržište, Sports Business Journal javlja da će ponuđeni paket uključivati četiri godišnje FOX priredbe, šest evenata za kabelsku televiziju, tjedni program kojim trenutno upravlja FS1 i Fight Pass. Isto tako taj dogovor neće uključivati PPV priredbe, ali bi idući potencijalni partner vjerojatno dobio bolji uvid u dvoboje koji će biti na PPV-u.

Također, prema ovim bi izvještajima mogli biti otvoreni i pregovori oko PPV prihoda, kao i prebacivanje produkcije na nove partnere.

Naglasimo i kako se među ostalim potencijalnim kupcima TV prava najviše spominju ESPN, Turner Sports, NBC Sports Group, ali i kompanije poput Amazona i Googla koje bi mogle ovakvom investicijom napraviti veliki iskorak na ovom tržištu.

Reakcija iz FOX-a se još uvijek čeka…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI