Pročitajte reakcije MMA zajednice na UFC 229 press konferenciju: “Bio je to vintage Conor”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.09.2018 12:44h Autor:

Screenshot

I dalje stižu reakcije na burnu i kaotičnu press konferenciju koju smo noćas pratili iz New Yorka, a na kojoj smo prvi put vidjeli oči u oči Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova uoči njihovog mega meča na UFC-u 229.

Neki smatraju da je McGregor bio “izvan forme”, drugi hvale njegov “vintage nastup”. U svakom slučaju akcije nije nedostajalo i tijekom 30 minutne predstave (drugi naziv za ovu konferenciju bi bio manje prikladan) smo vidjeli i elemente politike i elemente psihološkog ratovanja, ali i ozbiljne prijetnje smrću što i nije bilo najpametniji potez irskog borca s obzirom da je pod uvjetnom kaznom radi napada na autobus uoči UFC-a 223.

U jednom trenutku McGregor se okomio na Khabibovog oca kako bi ga izbacio iz takta, a u drugom je zaigrao na kartu vjere natočivši mu čašu alkoholnog pića znajući da je musliman i da ne konzumira alkohol. Irac je pokušao apsolutno sve i iskoristio je sve ono što je u ovih nekoliko godina naučio kada govorimo o mentalnom ratovanju. Njegov jasan cilj je bio uzdrmati mirnoću i samopozdanje ruskom UFC prvaku.

Dio press konferencije “Notorious” je iskoristio i za promociju svog novog viskija “Proper Twelve” za koji vjeruje da će srušiti sadašnjeg irskog lidera na tržištu slavni “Jameson”.

Khabib je, s druge strane, bio vrlo miran na početku, no kako ga je McGregor uvlačio u svoj ritam političkim i mentalnim provokacijama i on je vidljivo gubio živce i sve žešće se upuštao u raspravu s majstorom rasprave.

Kako su poznati MMA akteri, novinari, reporteri i borci vidjeli press konferenciju i “McGregorov nastup”? Kako tko, kao što smo istaknuli na početku…

Donosimo vam neke od prvih reakcija:

Sarah Kaufman:

“Nisam mogla gledati više od tri minute ovoga. Je li Conor bio na nekim ozbiljnim drogama? Čini se kao potpuni luđak! Meni se činilo da se nije mogao uopće kontrolirati…”

Alistair Overeem:

“Dovraga. Ovo je bilo napeto!”

Ariel Helwani:

“Conor je nazvao Khabiba svojim fanom. Rekao je da su ga se odrekli i njegovi ljudi. ‘Učinit ću to u ime ruskog naroda.'”

“Conor je donio na pozornicu svoja dva pojasa. Danas je izuzetno nabrijan. Ovo je vintage Conor.”

Angela Hill:

“OK, ne možete poreći da je Conor sjajan u razbijanju čaša.”

Luke Thomas:

“Conor McGregor odrađuje svoje dubinsko proučavanje protivnika bolje od bilo kojeg borca u povijesti.”

Gokhan Saki:

“Nitko nije poslao lokaciju?”

Julian Marquez:

“Iskreno govoreći, ovo je bila vrlo zanimljiva press konferencija.”

Karyn Bryant:

“Upravo se dopisujem sa svojom majkom koja mi govori koliko uživa gledati Conora McGregora s mikrofonom. Gledala je čitavu press konferenciju. Čovjek je jednostavno zlatni jednorog.”

Ian McCall:

“Conor je učio od najboljeg, od Floyda Mayweathera. I zato je namjerno zakasnio na press konferenciju.”

Guilherme Cruz:

“Conor McGregor je dar MMA svijetu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI