Problemi u švedskom AllStarsu: Gustafsson, Latifi i Manuwa u UFC-ovih TOP 5, a ne žele jedan protiv drugoga!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.03.2018 12:27h Autor:

Photo: Instagram

Skok Ilira Latifija u TOP 5 izazivača poluteške kategorije UFC-a, koji je ostvario pobjedom protiv Ovincea St. Preuxa, je izazvao problem u švedskom AllStars Gymu.

Naime, to je dom još jednog top UFC borca u poluteškoj kategoriji – Alexandera Gustafssona. Odmah nakon što je svladao OSP-a, Albanac sa švedskom putovnicom je od UFC-a zatražio meč za pojas prvaka, a svi znamo da je upravo to cilj Alexandera Gustafssona koji čeka svoju novu šansu. Kada tome dodate da je i Jimi Manuwa dio istog tima, onda shvaćate da se radi o priličnom problemu.

Sve ovo je kumovalo time da bi “The Maulera” uskoro mogli gledati u višoj težoj kategoriji gdje caruje Stipe Miočić.

“Ovo je malo nezgodna situacija. Ilir Ltifi i Jimi Manuwa su moji klupski kolege, mi smo prijatelji, jako bliski pijatelji, i nikada se nećemo boriti jedan protiv drugoga. Ovaj razgovor želim započeti izjavom da se nikada sigurno nećemo boriti jedan protiv drugoga, tako da znate. Ovo je nezgodna situacija… Ali, vidjet ćemo što će se dogoditi. Cormier se bori protiv Stipe Miočića, Ilir Latifi bi se mogao također boriti u teškoj kategoriji. I to je mogućnost. Riješit ćemo ovo nekako. Naravno svi bi smjeli sanjati ono što nam je svima san – pojas UFC prvaka. I vjerujem da bi obojica uskoro trebali dobiti svoje šanse. No vidjet ćemo kako će se sve razvijati jednom kada stignemo do prilike”, izjavio je slavni Šved u razgovoru za MMA NYTT.

Upitan o mogućnosti da se on preseli u tešku diviziju i tako riješi većinu problema, Gustafsson takvu opciju ne odbacuje.

“Vidjet ćemo. Da, ja se sigurno mogu preseliti u tešku diviziju, ali u poluteškoj se vraća Jon Jones, Daniel Cormier bi se mogao vratiti, a možda i neće. Vidjet ćemo kako će se sve izdogađati, a ja i Latifi se sigurno nećemo boriti jedan protiv drugoga. Isto vrijedi i za Jimija Manuwu. Jednostavno moramo sjesti i razgovarati. Kako je najbolje riješiti ovaj problem? Vrijeme će reći, ali vjerujte mi, mi ćemo ovo nekako riješiti. Teška kategorija je također opcija jer sam već danas teškaš. Poluteškaš sam samo na dan vaganja, nakon toga sam opet dobar teškaš”, zaključuje Gustafsson.

U ovom trenutku Gustafsson je prvi, Manuwa četvrti, a Latifi peti poluteškaš UFC-a. Ono što se svakako mora priznati AllStars Gymu jest da rade sjajan posao…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI