Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pristigle brojke prodaje UFC 229 eventa! | Fight Site

Pristigle brojke prodaje UFC 229 eventa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2018 23:22h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor

Pojavile su se prve brojke prodanih prijenosa UFC 229 eventa i one su iznad svih očekivanja, iako neki teško dostižni rekordi ipak nisu srušeni.

No, srušen je onaj za kojeg je na neki način bilo “zicer” da će pasti, a to je najveći broj prodaja jednog UFC prijenosa. I taj rekord srušen je za gotovo pedeset posto, ako je vjerovati podacima s kojima je izašao Dave Meltzer, novinar koji gotovo uvijek prvi izlazi s tom brojkom te ona možda tek minimalno na kraju varira od one stvarne. Prema podacima koji su došli do ovog medijskog veterana, UFC 229 prodan je u nešto više od 2.4 milijuna primjeraka prijenosa, bilo preko televizijskih “providera”, bilo preko streaming servisa.

To je sada uvjerljivo najbolje prodani UFC prijenos te se potvrđuje izjava Dane Whitea, koji je rekao da su dobrano prešli dva milijuna. Do sada je najuspješniji UFC event bio UFC 202, s drugom borbom Conora McGregora i Natea Diaza, čija je prodaja bila 1.65 milijuna. Po nekim podacima McGregor sada drži prva tri mjesta, budući da je odmah iza, s 1.31 milijun, prva borba protiv Diaza. Na nekim mjestima može se pronaći kako je UFC 100 imao prodaju od 1.6 milijuna, iako se na većini ljestvica samo s MMA eventima češće vidi 1.3, jednaki broj kao što ga je postigao i UFC 205 event, s Conorom McGregor i Eddiem Alvarezom.

UFC ipak nije došao niti blizu dva najuspješnija prijenosa u povijesti borilačkih sportova, a teško će se to dogoditi u novije vrijeme. Tamo se na drugom mjestu također nalazi Conor McGregor i njegov meč protiv Floyda Mayweathera, dok je na vrhu Mayweatherov meč protiv Mannya Pacquiaoa, čije je dugo očekivanje rezultiralo nevjerojatno velikom brojkom.

UFC će svakako i više nego slaviti ovaj rezultat, a za usporedbu ćemo vam iznijeti jedan podatak. Posljednja veća prodaja bila je za UFC 217, kojeg su krajem srpnja prošle godine predvodili Georges St-Pierre i Michael Bisping. On je prodan u 870.000 primjeraka. Idućih 11 evenata, prije ovog subotnjeg, zajedno su dostigli 2.88 milijuna. Dakle, UFC je jednim eventom prodao tek nešto manje nego s 11 evenata u proteklih 11 mjeseci.

Ovo bi trebalo podići UFC, a oni to trebaju iskoristiti da bi pokušali ostaviti publiku zainteresiranom. Ukoliko se brojke vrate na onakve kakve su bile u posljednje vrijeme, ovo će se moći gledati tek kao jednokratni uspjeh i uskoro će se ponovno morati moliti da Conor McGregor odluči navući male rukavice i izađe u kavez. Srećom po njih, poraz bi ga na tako što mogao natjerati puno prije nego da je slučajno trijumfirao u ovoj borbi.

Top 15 – Prodani prijenosi borilačkih evenata (izvor: Business Insider)

 1. Floyd Mayweather Jr. v Manny Pacquiao — 4.6 milijuna
 2. Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor – 4.3 milijuna
 3. UFC 229 – Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor – 2.4 milijuna
 4. Floyd Mayweather Jr. vs. Oscar De La Hoya – 2.4 milijuna
 5. Floyd Mayweather Jr. vs. Canelo Alvarez – 2.2 milijuna
 6. Evander Holyfield v Mike Tyson II – 1.99 milijuna
 7. Lennox Lewis v Mike Tyson — 1.97 milijuna
 8. UFC 202 – Conor McGregor vs. Nate Diaz II – 1.65 milijuna
 9. UFC 100 – Brock Lesnar vs. Frank Mir – 1.6 milijuna
 10. Mike Tyson v Evander Holyfield — 1.59 milijuna
 11. Mike Tyson v Peter McNeeley — 1.55 milijuna
 12. Floyd Mayweather v Miguel Cotto — 1.5 milijuna
 13. UFC 196 – Conor McGregor vs. Nate Diaz 1.5 milijuna
 14. Manny Pacquiao v Juan Manuel Marquez III – 1.4 milijuna
 15. UFC 194 – Jose Aldo vs. Conor McGregor – 1.4 milijuna

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI