Prisjetimo se pobjede protiv Cerronea koja je stvorila “Darren Till hype” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.05.2018 19:31h Autor:

Till vs. Cerrone

Darren Till idućeg će tjedna u Liverpoolu odraditi borbu karijere, protiv prvoplasiranog borca ljestvice velter kategorije, Stephena Thompsona. Njegov uspon vjerojatno je najbrži u povijesti UFC-a, a sve to donijela mu je samo jedna pobjeda.

Till (16-0, 4-0-1 UFC) je svakako bio zanimljiv borac od samog dolaska u UFC. Agresivan, mlad, jako dobar boksač, neporažen… Sve karakteristike stvarale su dojam da bi mogao biti jako dobar i ozbiljan borac u bližoj ili daljoj budućnosti. A onda je odjednom dobio priliku da neke stvari postigne brže nego je itko mogao očekivati.

UFC je u studenom prošle godine imao event u poljskom Gdansku te su bili u problemima s pronalaskom glavne borbe. Odjednom se javio Donald Cerrone koji je rekao da želi tamo nastupiti, ali trebalo je naći protivnika. Budući da boljeg izbora nije bilo, promocija je odabrala Tilla, koji je tek nešto ranije savladao Bojana Veličkovića sudačkom odlukom nakon tri runde.

I nije puno ljudi vjerovalo da je Britanac spreman za takav izazov, unatoč tome što je Cerrone u tom trenutku bio unutar niza od dva poraza. Cerrone je čak dobro otvorio borbu, činilo se da ima kontrolu, ali onda je Till jednostavno ekspodirao negdje tijekom isteka četvrte minute prve runde. Prvo je Kauboja oštetio, a nakon toga jednom serijom i završio, došavši do najveće pobjede svoje karijere.

Till je to jako dobro znao iskoristiti. Pokazao je kako ima dugi jezik te da time može biti britanska zamjena za Michaela Bispinga, a spomenuta pobjeda donijela mu je instantni skok na sedmo mjesto kategorije. No, kao da to već nije bilo dovoljno veliko preskakanje nekoliko stepenica, odmah je uspio uovoriti i borbu protiv Stephena Thompsona, prvog borca na ljestvici izazivača i to u svom rodnom gradu, kao dio glavne borbe. Čini se da UFC za Tilla uistinu ima velike planove.

Jesu li to dobro procijenili, odnosno ima li ovaj momak uistinu kvalitetu već sada napasti vrh te pobjedom nad Thompsonom izboriti možda i mjesto idućeg izazivača, saznati ćemo već ove nedjelje u Echo Areni.

Ispod teksta pogledajte kako je izgledala spomenuta borba protiv Cerronea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI