Prisjetimo se ključne borbe kojom je Cody Garbrandt pokrenuo svoj šampionski niz (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.07.2018 14:40h Autor:

Cody Garbrandt

Cody Garbrandt imao je jedan od najbržih uspona prema vrhu u UFC povijesti. Od prve borbe do naslova prvaka trebalo mu je nešto manje od dvije godine, ali ključna borba zapravo je bila ona protiv Thomasa Almeidu, u svibnju 2016. godine.

Garbrandt je u tu borbu ušao sa skorom 8-0 uključujući tri pobjede u UFC-u, no Almeida je bio nešto posebno. Skor 20-0, 19 pobjeda prekidom, četiri pobjede u UFC-u uz zarađeni bonus u svakoj od njih. Brazilac je izgledao kao nezaustavljiva mašina na putu prema UFC tituli. Ipak, nešto se prije toga pitali i Garbrandta, u borbi koja je postavljena kao “main event” Fight Nighta u Las Vegasu.

Mandalay Bay imao je priliku svjedočiti rađanju novog prvaka, odnosno nevjerojatnoj prezentiraciji Codya Garbrandta koji je nakon manje od tri minute ugasio Brazilca. Almeida je napravio grešku svojim otvorenim ulaskom u borbu, odnosno nije očekivao kolika snaga se nalazi u Codyjevim šakama. Što je najgore, Almeida se od te borbe nikako ne može vratiti na stara izdanja. Iako je slavio u idućoj protiv Alberta Morales, nakon toga su uslijedila dva poraza u nizu i trenutno se nalazi daleko od vrha gdje su ga mnogi vidjeli.

Cody je ovom pobjedom preuzeo njegovo mjesto u rankingu, a nakon pobjede protiv Takeye Mizugakija dobio je priliku napasti Domincka Cruza te je u toj borbi odradio jedno od najimpresivnijih oduzimanje naslova prvaka. Nažalost po njega, izgubio ga je već u idućoj borbi, ali već u subotu ima priliku ponovno ga vratiti. UFC 227 samo što nam nije zakucao na vrata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI