Prisjetimo se borbe u kojoj je Khabib naprosto demolirao stand up borca svjetske klase (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.09.2018 11:56h Autor:

Nurmagomedov vs. Barboza

UFC vam donosi snimku cijele borbe Khabiba Nurmagomedova i Edsona Barboze, odnosno savršen primjer toga što Khabib Nurmagomedov može napraviti kao odgovor na vrhunski stand up. A onaj kakav posjeduje Barboza je jedan od najboljih u cijelom UFC-u.

U pitanju je borba održana 30. prosinca prošle godine, na UFC 219 eventu. Bila je to sunaslovna borba eventa koji su predvodile Cris Cyborg i Holly Holm, a Khabib je dobio svoje mjesto na glavnom programu kao borac koji je jednu borbu od napada na titulu prvaka. Protiv sebe je imao konstantnog “contendera” lake kategorije, Edsona Barbozu, koji je trebao biti ispit borbe na nogama dagestanskog “Orla”.

Na kraju se borbe na nogama nije vidjelo gotovo ništa, iz jednog jednostavnog razloga. Khabib Nurmagomedov uspio je istu izbjeći svojim odličnim kretanjem, spremnosti da pokoji udarac i primi, sve s ciljem da skrati distancu te dođe do prilike za rušenje. Kad bi došao do prilike, a to je svaki puta učinio gotovo iznimnom lakoćom, vrlo je brzo odveo borbu na pod gdje je uslijedio brutalni ground n’ pound. Jedino što je nedostajalo u njegovoj izvedbi, a što mu je često i ranije znalo biti problem, je mogućnost da istu završi. Barbozi je konstantno radio štetu, no ovaj je cijelo vrijeme uspijevao barem se na neki način braniti, što je po pravilima način kako se ostaje u borbi.

O dominaciji Nurmagomedova dovoljno govori podatak kako je kod jednog suca nagrađen bodovanjem 30-24, što bi značilo da je sve tri runde dobio 10-8. Druga dva su bodovala 30-25, odnosno smatrali su kako u jednoj rundi dominacija ipak nije bila toliko velika da i nju nagrade kao 10-8.

Ova borba zapravo je i jako dobar primjer za taktičku pripremu Conora McGregora, odnosno Barbozin način kretanja upravo je ono što Irac ne smije raditi ukoliko ne želi biti srušen, a jasno je kako bi to za njega vrlo lako moguće bilo pogubno. Na njemu je da pronađe način kako će što dulje ostati na nogama te kako će osujetiti Khabibovo kretanje na način da mu pravim udarcem pronađe bradu. Već je više puta potvrdio kako je najveći majstor prepoznavanja distance i osjećanja iste i Dagestanac će tu morati biti itekako pažljiv.

Još samo tjedan dana!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI