Pripremite se za subotu uz UFC 227 countdown najave! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.07.2018 19:01h Autor:

Garbrandt vs. Dillashaw i Johnson vs. Cejudo

Još pet dana ostalo je do UFC 227 eventa, a mi se za njega možemo pripremiti kroz uvijek fenomenalni “Countdown”, ovoga puta dodatno uzbudljiv jer između oba glavna para već postoji podosta zanimljiva povijest.

Oba glavna duela subotnjeg eventa u Los Angelesu već smo gledali u njihovom prvom izdanju. TJ Dillashaw savladao je Cody Garbranda u studenom prošle godine na UFC 217 eventu, dok je Henry Cejudo ipak još uvijek bio previše “zelen”, kad je prvi put napao Demetriousa Johnsona. Bilo je to na UFC 197 eventu u travnju 2016. godine, a on je uvjeren kako je iz te borbe naučio dovoljno da si ne dozvoli novi kiks.

Dillashaw i Garbrandt svakako je jedan od najvećih rivaliteta u novijoj UFC povijesti. I to nikako nije umjetno stvoreni rivalitet, nego je sve stvarno. Zapravo, Dillashaw je u sukobu s cijelim svojim bivšim timom. U pitanju je Team Alpha Male, čiji je Garbrandt na taj način predstavnik. I bilo im je vrlo bolno promatrati poraz njihovog pulena od strane “odbjeglog sina”. Tako su svi još više nabrijani da taj poraz osvete, no automatski je time na njima pritisak. TJ ima pojas u svom vlasništvu, a već ranije je pokazao kako zna kako ga obraniti. Osim toga, dva puta je radio revanše i oba puta je uvjerljivo slavio.

Mnogi ne smatraju kako je Henry Cejudo zaslužio novu priliku suprotstaviti se Demetriosu Johnsonu, prije svega zbog poraza od Josepha Benavideza, no dva uvjerljiva nastupa nakon toga ipak su potvrda kako je napredovao i kako bi mogao ugroziti prvaka, kojem je uistinu teško pronaći adekvatnog protivnika, budući da je očistio gotovo cijelu diviziju. Johnson neće ispred sebe imati pritisak jer je ovakve stvari prolazio već ogroman broj puta. S druge strane, po primjeru Josepha Benavideza vidimo kako se treća prilika protiv Mighty Mousea ne dobiva tako lako. Na njemu je da, ako dođe do treće borbe, osigura da je on taj koji će u nju ući s pojasom prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI