Pretpostavlja se da je ovo razlog odlaska Joea Silve iz UFC-a!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.09.2016 10:13h Autor:

Rory MacDonald, Joe Silva i Stephen Thompson

Vijest dana je u srijedu bio odlazak dugogodišnjeg “match makera” Joea Silve iz UFC-a. Doduše, još uvijek nema službene potvrde, no svi glavni borilački mediji su prenijeli vijest da će Silva svoj posao raditi tek do kraja 2016., a onda će taj zadatak ostati samo na plećima drugog “match makera” Seana Selbyja.

Pitanje koje se svi pitaju jest zašto je Silva otišao iz elitne promocije? I je li odlazak povezan s prodajom UFC-a koja se nedavno dogodila.

Prema pisanju nekoliko medija, razlog je velik stres koji ovaj posao Silvi donosio godinama. Joe Silva je zadužen za sparivanje boraca, ali i traženje zamjena jednom kada jedan (ili oba) borac odustane od meča. Prema nekim statistikama čak 40 posto mečeva u UFC-u koji su zakazani, nikada ne stignu do konačne realizacije. Razlog je velik postotak ozlijeđa tijekom trenažnog procesa, ali i neki drugi uzroci poput sve češćeg pada na doping testovima i slično. Tada ponovno uskače Silva koji mora pronaći zamjenu u posljednji trenutak. Radi se o iznimno stresnom poslu koji je teško mjerljiv s nekim drugim u promociji. Jer upravo na njegove leđa pada zadatak da zamjena bude adekvatna i kvalitetna. To je najčešće vrlo teško postići, a konačni rezultat se često kritizira. U razgovoru za MMAJunike prije nekoliko godina, Silva je progovorio upravo o tom stresu koji mu je najteži dio posla te je izrazio sumnju koliko će dugo još moći obavljati ovaj posao.

Prema pisanju američkih medija, Silva je nakon prodaje UFC-a dobio određeni dio tog novca te je preko noći postao bogat čovjek. Upravo to mu je omogućilo da novim vlasnicima uruči otkaz i da se u budućnosti posveti nečem drugom, manje stresnom. Što će Silva raditi, za sada se ne zna…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI