Pretekli ga! McGregor ne može registrirati svoj viski, niti svoju odjeću…

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.09.2017 12:52h Autor:

McGregorov viski

I dok Conoru McGregoru ide sjajno u zarađivanju goleme količine novca kao rezultat natjecanja u borilačkom sportu, UFC prvaku ne ide tako bajno, kada govorimo o njegovim poslovnim projektima izvan sporta.

Prema pisanju irskih medija (Irish Times) McGregor muku muči s registracijom branda “Notorious”, koji je namijenio svom viskiju, koji je tako pompozno najavio na press konferenciji nakon boksačkog meča protiv Foyda Mayweathera u Las Vegasu. Podsjećamo kako se McGregor pojavio na press konferenciji s bocom svog viskija u ruci te je poručio javnosti kako “Notorius viski uskoro stiže na tržište”.

“Preuzet ću čitavo tržište irkskih viskija. Ovaj je vrlo ukusan. O bože kako ova boca viskija ima sjajan okus. Pripazite na ovaj brand”, poručio je tada McGregor.

Doduše, analitičari su odmah primjetili kako je na boci viskija krivo napisana upravo riječ viski, pa su zaključili da je projekt daleko od realizacije, odnosno kako je sve ubrzano samo kako bi se iskoristio marketinški povoljan trenutak.

Da je tomu tako, pokazalo se mjesec dana kasnije kada je biznismen imena Seamus O’Hara, vlasnik velike tvornice alkoholnih pića “Carow Brewing Company”, unajmio odvjetničku tvrtku u Madridu kako bi blokirao McGregora u nastavku njegovog poslovnog pothvata.

Naime, O’ Hara već u svom vlasništvu ima brand “Notorious” i to u dvije kategorije – piva i bezalkoholnih pića. S obzirom da McGregor istim imenom planira brendirati svoj viski, O’Hara i njegovi pravnici tvrde da će to zbunjivati javnost i tržište. Radi toga su podnjeli tužbu protiv McGregorove kompanije nadležnim tijelima. Zanimljivo, Carlow Brewing Company je brend “Notorious” registrirao tek u svibnju 2016. godine kada je Conor McGregor postao svjetska sportska super zvijezda.

Slično loše McGregoru ide i na drugim poslovnim poljima. Njegov pokušaj registracije sportskog branda odjeće i opreme “Notorious” također za sada nije uspješan. Dva brata iz Velike Britanije tvrde da su već registrirali upravo taj brand u tu svrhu, a slično tvrdi i kompanija iz Nizozemske koja je registrirala brend “McGregor”. Čini se kako je ovaj sportski genijalac zakasnio s nekim poslovnim potezima.

Ili bolje rečeno, neki su ga pretekli shvativši o kakvoj se sportskoj super zvijezdi radi!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI